Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Kuningasbegonia

(Rexbegonia)

Begonia Rex -ryhmä

Kuningasbegonia Begonia Rex lehti Kuningasbegonia Begonia Rex

Kuningasbegonia eli rex-begonia on koristeellinen huonekasvi, jonka lehdet ovat herttamaiset, vinon sydämen muotoiset. Lehdissä on vaaleanpunaisen, vihreän, punaisen, purppuran, hopeanharmaan ja ruskean sävyisiä kuvioita.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20-40 cm

Värit:

Punainen Moniväriset lehdet Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kuningasbegonia Begonia Rex lehti Kuningasbegonia Begonia Rex

Kuningasbegonia on pensasmainen ja ruohovartinen kasvi. Se on lehtibegonioista tunnetuin. Harvalukuiset ja isohkot kukat ovat ruusunpunaisia.

Kasvi viihtyy puolivarjoisalla kasvupaikalla ja normaalissa huoneenlämmössä. Kuningasbegonia kasvaa 20-40 cm korkeaksi lajikkeesta riippuen. Lehtien pituus ja leveys vaihtelevat 5 -15cm.

Kesäkukkina kasvatettaessa kuningasbegoniat voi istuttaa Kekkilä Kesäkukkamultaan, huonekasveina Kekkilä Kukkamultaan.

Kuningasbegoniaa kastellaan säännöllisesti. Multa saa hieman kuivahtaa kastelukertojen välillä, mutta juuripaakku ei saa kuivua. Kuivassa huoneilmassa kuningasbegoniaa saattaa vaivata härmä. Ilmankosteutta voidaan lisätä varovasti hienolla sumutuksella, jotta lehtiin ei tule laikkuja.

Kuningasbegoniaa lannoitetaan kerran kuussa kasvukaudella Kekkilä Kukkaravinteella tai Kekkilä Kasviravinteella. Kasvi uudelleenistutetaan Kekkilä Kukkamultaan. Kesäkukkina lannoita kuningasbegoniaa Kekkilä Kesäkukkaravinteella.

Kuningasbegoniaa voidaan lisätä lehti-, varsi- tai latvapistokkaista varhain keväällä.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.