Hyppää sisältöön

Harmoniaa ja kontrasteja kesäkukilla

Kesäkukat antavat iloa koko kesäksi yllättävän pienellä vaivalla. Hehkeistä istutuksista voi nauttia, vaikka niitä olisi vain muutamassa ruukussa tai isommassa laatikossa.

Kesäkukat tekevät kesän

Kesäkukat viihtyvät hyvin ruukuissa parvekkeella, terassilla ja ikkunalaudalla. Kasvit saa helposti kukoistamaan, kun käytät laadukasta Kekkilä Kesäkukkamultaa ja muistat lannoituksen Kekkilän Kesäkukkaravinteella. Tärkeintä on, että omat istutukset tuovat iloa, olivatpa kasvit pelkästään silmänruokaa, maistuvaa naposteltavaa tai niiden yhdistelmiä. Erilaisia kasviryhmiä kannattaa kokeilla rohkeasti ja yllättyä, miten vaivattomasti voi loihtia ihanan kesähuoneen.

Alkukesästä taimivalikoima on runsaimmillaan, ja kesäkasviostoksilla on varaa, mistä valita. Ruukkupuutarhaa varten tarvitaan tilavat kasvatusastiat, hyvää multaa, reippaita taimia ja intoa nauttia kasvun ihmeestä.

Taimen tulee olla haaroittunut ja hyvin juurtunut. Kesäkukissa jokunen nuppu voisi olla jo auki. Yhteen ruukkuun kannattaa istuttaa useampaa kuin yhtä lajia.  Yhdistele rohkeasti korkeita, runsaita pensasmaisia ja valuvia kasveja samaan ruukkuun. Tämä pätee kesäkukkiin ja hyötykasveihin.

Mielenkiintoisia yhdistelmiä syntyy, kun yhdistää kesäkukkia, kuten petunioita, kaunislehtisiä perennoita ja koristeheiniä. Muista miettiä väriyhdistelmiä ja kontrasteja istutusta suunniteltaessa.

 

Kekkilä kesäkukkien lannoitus

Rehevämpää kasvua

Kekkilän Kesäkukkamullassa on ravinteita peruskasvua varten, mutta runsaamman kukinnan ja rehevän kasvun saa lisälannoituksella. Näin kukat jaksavat kukoistaa koko kesän ja ne pysyvät terveinä. Lannoitus on syytä aloittaa kahden viikon päästä istutuksesta, vaikka multa onkin uutta ja ravinteikasta.

Kesän terassikasvit tarvitsevat myös säännöllistä kastelua. Mullan pinta saa hiukan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua.

Hoida kesäkukkia

Käteen kostealta tuntuva multa kertoo, että vesivarasto on riittävä. Iso multatila suuremmissa istutuslaatikoissa tai ruukuissa pitää kosteuden paremmin kuin pikkuruisissa ruukuissa.

Kasveja kannattaa kastella kerralla runsaasti ja pitää sen jälkeen riittävä tauko. Oikein helteisinä jaksoina kasveja pitää kastella jopa päivittäin.

Ruukkuihin istutetut kasvit tarvitsevat kastelua silloinkin, kun itse ei ole kotosalla. Viikonloppureissuilla riittää, että ruukut siirretään varjoon ja kastellaan perusteellisesti. Viikon matkan aikana kannattaa jo turvautua kasteluapuun.

Kesäterassin kasvien hoitaminen on rentouttavaa puuhaa. Kuihtuneet kukat nypitään aika ajoin pois, mikä innostaa kasveja tekemään uusia nuppuja. Muutenkin versoja voi leikellä, jotta kaikilla kasveilla on tilaa kasvaa. Syötävistä kasveista korjataan satoa nautittavaksi. Esimerkiksi yrtit kasvavat tuuheammaksi, kun niitä leikkaa ahkerasti, ja itse kasvatetuista minikurkuista saa maukasta salaattiainesta.

 

Etsi