Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Lännenhirssi

(Jungfruhirs)

Panicum virgatum

Lännenhirssin röyhyjä ja lehtiä

Lännenhirssi on koristeellinen ja siro heinäkasvi leikkokukkaviljelyyn. Röyhyt ovat ilmavat ja keveät, ja ne tuovat luonnollisuutta kukkakimppuihin. Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva lännenhirssi on monivuotinen ja voi puutarhakasvina levitä runsaasti.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100 cm

Kukinta-aika:

Loppukesä, Syksy

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lännenhirssin röyhyjä ja lehtiä

Lännenhirssiä kasvatetaan yleensä yksivuotisena leikkokukkakäyttöön, mutta se on monivuotinen.

Lännenhirssi on kasvualustan suhteen vaatimaton. Sen luontaisissa kasvuolosuhteissa se kasvaa varsin kuivilla, vähäravinteisilla ja vettä läpäisevillä preeriamaisissa olosuhteissa. Otollisissa olosuhteissa lännenhirssi voi levitä runsaasti.

Lännenhirssiä voi kasvattaa myös siemenestä leikkokukkakäyttöön, jolloin siemenet kylvetään esikasvatukseen maalis-huhtikuussa ja taimet istutetaan ulos hallanvaaran mentyä ohitse. Komeita heiniä pääsee poimimaan elokuusta lokakuulle. Tämä heinä on upea tuoreena ja kuivattuna. Jätä varret talventörröttäjiksi ja saat nauttia heinien kauneudesta myös kuuran koristaessa maata.

Lännenhirssi on vaatimaton hoidon suhteen. Se selviää kuivassa maassa eikä kaipaa lannoitusta. Ravinteikkaassa maassa kasvu on voimakasta ja voi levitä runsaasti.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.