Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Lumihiutale

(Snöflinga)

Sutera cordata

Lumihiutale Sutera cordata lila kukka Lumihiutale Sutera cordata Lumihiutale Sutera cordata vaaleanpunainen kukka

Lumihiutale kuuluu kiitollisimpiin kesäkukkiin pitkän kukinnan, helppohoitoisuuden ja sopeutuvaisuutensa ansioista. Valkoiset, lilat tai vaaleanpunaiset kukat ovat pieniä, mutta niitä on runsaasti.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

Halkaisija 80 cm cm

Värit:

Ruusunpunainen Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lumihiutale Sutera cordata lila kukka Lumihiutale Sutera cordata Lumihiutale Sutera cordata vaaleanpunainen kukka

Kasvi on parhaita lisukekasveja amppeleihin ja ruukkuihin. Se on kaunis yksinkin istutettuna. Kasvutavaltaan se on mätästävä ja rentoversoinen. Versot kasvavat 25-50cm pitkiksi ja leveyttä lumihiutale kasvaa saman verran. Lehdet ovat pieniä ja pyöreitä. Kasvi kukkii erittäin pitkään alkaen toukokuulta jatkuen lokakuun halloihin saakka.

Se on parhaimmillaan puolivarjossa ja varjossa, mutta se viihtyy myös auringossa. Liian lämpimässä ja paahteessa se kärsii ja kukki huonosti. Kasvi pitää ravinteikkaasta ja ilmavasta kasvualustasta. Se istutetaan Kekkilä Kesäkukkamultaan. Taimet istutetaan 25 cm välein.

Se kastellaan tasaisesti ja lannoitetaan Kekkilä Kastelulannoitteella säännöllisesti.

Kuihtuneita kukkia ei tarvitse poistaa kukinnan jatkumiseksi. Loppukesästä sitä voi kaunistaa nyppimällä kuihtuneita kukkia pois ja typistämällä versoja tarvittaessa.

Jos kasvu alkaa kesän aikana kärsiä hyvästä hoidosta huolimatta, sen voi istuttaa uuteen isompaan astiaan tai kukkapenkkiin.

Jos lehdet punertuvat, on kasvupaikka liian paahteinen.

Etsi