Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Marjaomenapensas

Malus toringo var. sargentii

Helppohoitoinen, koristeellinen marjaomenapensas on suosittu pensas puistoissa. Se on tuuhea ja leveäkasvuinen pensas. Marjaomenapensas kukkii kesäkuussa runsaasti valkoisin, tuoksuvin kukin.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-250 cm

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-II(III)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Marjaomenapensaa jäykät, piikkiset oksat kasvavat lähes vaakasuoraan. Pensas kasvaa 100-250 cm korkeaksi ja se sopii yksittäispensaaksi, suojapensaaksi, aidanteeksi ja ryhmiin. Lehdet ovat soikeita tai kolmiliuskaisia. Se on kaunis kellanpunainen syysväri.

Syksyllä kirkkaanpunaiset, pitkäkantaiset, pienet marjaomenat säilyvät pensaassa pitkään. Murskattu siemen myrkyllinen, mutta pienen määrän syöminen ei yleensä aiheuta oireita
Pitkäikäinen menestyy auringossa, syvämultaisessa ja ravinteikkaassa maassa. Maaperä saa olla runsaasti kalkittu. Sopiva multa on Kekkilä Puu- ja pensasmulta. pensaat istutetaan 80 cm välein. Menestyy Suomessa kasvuvyöhykkeillä I-II(III).

Hyvin leveäksi kehittyvä marjaomenapensas on suojattava talven ajaksi jyrsijöiltä. Pensasta leikataan harvoin ja vanha pensas nuorennetaan harventamalla vanhimpia oksia. Alaskeikkausta pensas ei kestä.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Etsi