Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Mesiherttalehti

Mesiherttalehti Aptenia cordifolia (Mesembryanthemum cordifolium)

Mesiherttalehti riippuvat versot Mesiherttalehden kukka auennut

Mesiherttalehti on paahteisen parvekkeen ja pation mainio kausikasvi, jonka versot laskeutuvat ruukun reunaa pitkin alas. Kasvi on kotoisin Etelä-Afrikasta ja sopeutunut sietämään kuivuutta. Mesiherttalehteä saa vihreänä, mutta myös kirjavana muunnoksena. Kukat ovat aniliininpunaiset.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10 cm / 40-60 cm

Värit:

Punainen Vihreät lehdet Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Mesiherttalehti riippuvat versot Mesiherttalehden kukka auennut

Luonnonvaraisena kasvina mesiherttalehti suikertaa ja leviää maanpeitekasvina. Meillä sitä kasvatetaan paahteisten paikkojen kausikasvina. Mesiherttalehteä saa vihreänä, mutta myös kirjavana muunnoksena. Kukat ovat aniliininpunaiset ja aukeavat päivisin. Illalla auringon laskiessa ne menevät suppuun.

Kuivassa, vähäravinteisessa mullassa kasvu on hidasta ja tiivistä. Ravinteikkaassa mullassa kasvu on rehevämpää ja lehtien väli voi kasvaa. Tämä mehikasvi viihtyy aurinkoisilla, jopa paahteisilla kasvupaikoilla eikä hätkähdä kastelun laiminlyöntiä.

Istuta Kaktus- ja mehikasvimultaan tai hiekkapitoiseen Puutarhamultaan. Salaojita ruukku Ruukkusoralla.

Kastele mesiherttalehteä maltillisesti ja annan mullan kuivua kunnolla kasteluiden välissä. Märkä multa voi mädättää juuret ja kasvuston. Ruukkukasvina kasvavan mesiherttalehden voi talvettaa kuivassa, viileässä ja valoisassa paikassa.

Etsi

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi