Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Mökinruusu

Rosa majalis ’Foecundissima’

Mökinruusu Rosa majalis ’Foecundissima’

Mökinruusun on perinteinen, tiheästi kerrannaisilla kukkiva pensasruusu. Se kukkii pitkään vaaleanpunaisilla kukilla kesäkuun lopulta alkaen. Ruusu on kestävä ja terve koristepensas.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100 cm

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-VII

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Mökinruusu Rosa majalis ’Foecundissima’

Nopeakasvuinen mökinruusu on Suomessa luonnonvaraisen metsäruusun kerrannaiskukkainen muoto. Vaalean karmiininpunaiset, n. 4 cm leveät kukat erottuvat hienosti himmeän harmaanvihreätä lehdistöä vasten. Pensas on noin metrin korkuinen. Lehdet ovat sahalaitaiset. Kukat ovat litteitä. Mökinruusu kukkii 3-4 viikkoa.

Mökinruusu ei muodosta kiulukoita, mutta on koristeellinen talvellakin sirosti kaartuvine, punaruskeine oksineen. Pensas menestyy vyöhykkeillä I-VII.

Pensasruusut kasvavat aurinkoisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla. Ruusut kukkivat runsaimmin auringossa, mutta puolivarjossa kukinta kestää kauemmin. Ne sietävät hyvin auringon paahdetta ja kuivuutta. Kasvualustaksi sopii Kekkilä Perenan- ja ruusumulta. Istutusväli on 90 cm.

 

Keväisin ruusupensaat kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Ruusut tarvitsevat paljon ravinteita. Kesäkuussa annetaan hoitolannoitus Kekkilä Ruusuravinteella tai Kekkilä luonnonmukaisella Puutarhalannoitteella.

 

Etsi