Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Muorinkukat

(Peperomior)

Peperomia sp.

Muorinkukan Peperomia sp. lehti

Muorinkukat ovat helppohoitoisia, pieniä viherkasveja, joiden koristearvo perustuu tuuheaan, joko erikoisen muotoiseen tai -väriseen lehdistöön. Muorinkukat ovat erittäin monimuotoinen kasvisuku.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20 cm

Värit:

Valkoinen Moniväriset lehdet Hopeanharmaat lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Muorinkukan Peperomia sp. lehti

Lehdistö voi muodostaa tuuhean ruusukkeen, suikertavan tai riippuvan kasvuston pystykasvuisen tai hieman lamoavan lehdistön. Lehdet ovat koristeellisisa: esimerkiksi sädemuorilla ja viirumuorilla kirjavat, uurremuorilla voimakkaasti uurteiset. Pitkät ja kapeat, pippurimaiset kukinnot ovat valkoisia. Kasvilla on kookkaat, tuoksuvat kukinnot. Pysty- ja ruusukemaisesti kasvavien  korkeus on noin 20cm.

Kasvit viihtyvät valoisalla paikalla, mutta eivät suorassa auringonpaisteessa. Uudelleen istutettaessa ja multaa vaihdettaessa käytetään Kekkilä Kukkamultaa tai Kekkilä Viherkasvimultaa.

Kasvia kastellaan säännöllisesti ja mulla annetaan kuivahtaa kastelukertojen välillä. Kastelua vähennetään talveksi. Kasvit eivät pidä liian märästä mullasta, etenkään jos paikka on viileä tai ikkunasta vetää kylmää ilmaa. Kasvukaudella lannoitetaan säännöllisesti Kekkilä Kasviravinteella tai Kekkilä Viherkasviravinteella.

Mullanvaihto tehdään helmi-maaliskuussa.

Etsi