Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Myrtti

(Myrten)

Myrtus communis

Myrtti Myrtus communis Kekkilä

Myrtti on puuvartinen perinteinen, vanhan ajan huonekasvi. Myrtillä on pienilehtinen, kiiltävä, tummanvihreä lehdistö, joka tuoksuu miellyttävän aromaattisesti. Pienet, valkoiset kukat ovat myös tuoksuvia. Kukinnan jälkeen tilalle ilmestyvät punamustat marjat.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20-50 cm

Värit:

Valkoinen

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Myrtti Myrtus communis Kekkilä

Etelä-Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa luontaisesti kasvavaa myrttiä viljellään huonekasvina pensasmaisena ruukkukasvina ja useimmiten pallomaiseksi leikattuna pikkupuuna. Tummanvihreät lehdet ovat noin 1-3 cm mittaisia. Valkoisissa kukissa on viisi terälehteä. Vanhaan aikaan myrtistä sidottiin perinteisesti morsiusseppeleitä.

Myrtti viihtyy valoisalla ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Kesäisin se viihtyy ulkonakin. Myrtti sopeutuu huoneen lämpöön, mutta talvet se viettää mieluiten viileämmässä, noin 5-12 asteessa. Mullaksi myrtille sopii Kekkilä Kukkamulta tai Kekkilä Viherkasvimulta. Nuorille myrteille mullanvaihto tehdään joka kevät, vanhemmille kasveille 3-4 vuoden välein.

Myrtti on ahkeran kastelijan kasvi. Se kastellaan jo silloin, kun multa on kosteaa. Aluslautasella ei saisi kuitenkaan vesi seisoa. Myrttiä sumutellaan tai suihkutellaan päivittäin. Kasvukaudella lannoitetaan viikoittain Kekkilä Kukkaravinteella tai Kekkilä Viherkasviravinteella.

Myrttiä kannatta käännellä, jotta latvus kasvaisi sopusuhtaiseksi. Sitä voi myös muotoilla leikkaamalla keväällä.

Etsi