Hyppää sisältöön
Perennat

Myskimalva

(Myskmalva)

Malva moschata

Myskimalva Malva moschata kukka Myskimalva Malva moschata perenna

Myskimalva on perinteinen, vanhojen pihojen kestävä, monivuotinen perenna. Runsaasti kukkivalla myskimalvalla on kookkaat, vaaleanpunaiset tai valkoiset, tuoksuvat kukat. Kukinta kestää pitkään heinäkuusta syyskuulle.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30-80 cm

Värit:

Ruusunpunainen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Myskimalva Malva moschata kukka Myskimalva Malva moschata perenna

Kasvilla on pystyt, nukkaiset varret. Alimmat lehdet ovat pyöreitä, 5-7 liuskaisia, ylimmät lehdetkapeita ja pariliuskaisia. Lehdet ovat väriltään raikkaan-tummanvihreitä. Niistä tulee 30-80 cm korkea.

Ne sopivat perennaryhmiin tai omaksi suureksi ryhmäksi. Ne ovat perinteisen ja luonnonmukaisten pihojen kasveja, mutta käy myös modernina pereinnekasvina nykyaikaiseen pihaan.

Viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Maaperän tulee olla vettä läpäisevä, kuivahko, kalkkipitoinen ja ravinteikas. Sopiva multa istukseen on Kekkilä Perenna- ja ruusmulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Taimet istutetaan 30-40 cm välein.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kukinnan jälkeen kukkavarret poistetaan.

Kasvi ei pidä siirtämistä. Sen voi jakaa syksyllä tarvittaessa. Jakamista kannattaa kuitenkin välttää, jotta kasvit kasvaisivat reheviksi. Se leviää hyvin siemenistä, joista kasvavista pikkutaimista saa lisää taimimateriaalia.

Kestävä leikkokukka.

Etsi