Hyppää sisältöön
Havut

Pallohopeakuusi

Picea pungens ’Glauca Globosa’

Pallohopeakuusi Picea pungens ’Glauca Globosa’

Pallohopeakuusi on okakuusen pensasmainen lajike. Hidaskasvuisen havupensaan kasvutapa vaihtelee leveähköstä kartiomaisesta pallomaiseen. Kauniin hopeanharmaan neulaset ovat kovia ja erittäin teräviä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100 cm

Kasvuvyöhyke:

I-III

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pallohopeakuusi Picea pungens ’Glauca Globosa’

Pallohopeakuusi sopii pihan pieneksi katseenvangitsijaksi yhteen muiden havu- ja kivikkokasvien kanssa sekä perenna- ja lehtipensasryhmiin. Se kasvaa noin 100cm korkeaksi ja 120cm leveäksi. Pallohopeakuusi menestyy kasvuvyöhykkeillä I-III.

Kasvupaikan tulee olla aurinkoinen, jotta pensas pysyy vaaleansinertävänä ja tiheänä. Liian varjoisassa paikassa neulaset vihertyvät ja varisevat. Havupensas sietää kuivuutta, mutta suosii hikevää maata. Maa saa olla keski- tai runsasravinteinen ja yhtä hyvin hapan kuin runsaasti kalkittu. Sopiva kasvualusta on joko Kekkilä Havu- ja rodomulta tai Kekkilä  Puu- ja Pensasmulta.  Istutusväli on 50-100 cm.

Pallohopeakuusi ei vaadi erityistä hoitoa. Se on hyvin hidaskasvuinen. Se on kylmänkestävä eikä vaadi varjostusta kevätauringossa.

Muun puutarhan keväthoidon yhteydessä pallohopeakuusen voi lannoittaa Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella tai Kekkilä Kevätlannoit PLUS+ -lannoitteella. Elo-syyskuussa lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Etsi