Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Pallohortensia ’Hayes Starburst’

(Vidjehortensia 'Hayes Starburst')

Hydrangea arborescens Hovaria 'Hayes Starburst'

Pallohortensia hydrangea hayes starburst

Pallohortensia on nopeakasvuinen koristepensas. Sen kasvutapa on tiheä ja pyöreähkö. Lehdet ovat heleänvihreät, suuret ja herttamaiset. Kauniit valkoiset pallomaiset kukinnot hohtavat heinäkuusta syyskuuhun.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

80-150 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Kasvuvyöhyke:

I-II (III)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pallohortensia hydrangea hayes starburst

Pallohortensia sopii yksittäiskasviksi, omaksi runsaaksi ryhmäkseen tai perenna- ja pensasryhmiin. Korkeutta ja leveyttä pensas kasvaa 80-150 cm. Pallohortensia menestyy vyöhykkeillä I–II(III).

Pallohortensian on pystykasvuiset, paksut vaaleanruskeat versot harmaantuvat vanhemmiten. Valkoiset, tuoksuttomat kukinnot ovat 20–30 cm leveät. Pallohortensia kasvattaa runsaasti tyvivesoja. Kasvi on myrkyllinen, pienen määrän syöminen ei yleensä aiheuta oireita.

Lajikkeella ’Hayes Starburst’ on suuret, kerrotut, aluksi vaaleanvihreät kukinnot, jotka muuttuvat kukinnan edetessä valkoisiksi.

Kasvupaikaksi pallohortensialle on puolivarjo suositeltavin. Jos istutusalue sijaitsee auringossa, multaa on oltava runsaasti. Pallohortensia menestyy happamassa, tuoreessa ja runsasravinteissa ja -multaisessa maassa. Sopiva multa on happaman maan kasveille räätälöity Kekkilä Havu- ja rodomulta. Pallohortensialle kaivetaan reilu istutuskuoppa. Sopiva istutusväli pensaalle on 70-100 cm.

Pallohortensian kukinta ei kärsi voimakkaasta alasleikkauksesta, sillä se kukkii saman vuoden versoilla. Pensas leikataan vuosittain varhain keväällä ennen uusien lehtien puhkeamista. Leikkaus edistää runsasta kukintaa. Toinen tapa leikkaukseen on poistaa siitä vain hangen yläpuolelta paleltuneet osat, jolloin siitä kehittyy metrin korkuinen.

Kesällä pallohortensia tarvitsee paljon vettä ja ravinteita. Sitä lannoitettaan Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella, joka ylläpitää maan happamuutta. Pallohortensiaa ei kalkita. Kuivina kausina pensasta kastellaan reilusti.

Etsi