Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Pallohortensia ’Ruby Annabelle’

Hydrangea arborescens

Pallohortensioiden uusiin punaisiin lajikkeisiin kuuluva ’Ruby Annabelle’ ilahduttaa punaisen ystäviä värikkäillä kukilla. Kukinta-aika ajoittuu loppukesään, heinäkuulta ja jatkuu pitkälle syksyyn.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100 cm

Värit:

Punainen

Kukinta-aika:

Keskikesä, Loppukesä, Syksy

Kasvuvyöhyke:

I-II (III)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Istuta pallohortensia happamaan, ravinteikkaaseen, vettä läpäisevään, humuspitoiseen ja kuohkeaan multaan. Käytä Kekkilän Havu- ja rodomultaa tai Hortensiamultaa. Pensas sopii yhdistettäväksi muiden happaman maan kasvien kanssa samaan istutusalueeseen tai yksittäiskasviksi. Puolivarjossa kukinnasta saa nauttia pitkään. Auringossa kukinta on runsasta, kunhan pallohortensia ei vain pääse kuivahtamaan liiaksi. Paahteessa kukat nuupahtavat helposti. Jos kasvi istutetaan aurinkoon, on syytä kiinnittää huomiota paksuun ja vettä sitovaan multakerrokseen.

Pallohortensiat ovat kiitollisia kukkijoita, kun niiden ravinteista ja kosteustilanteesta pitää huolta. Pensas sopii yksittäispensaaksi, mutta myös alppiruusujen, atsaleoiden ja havujen kanssa samaan istutusalueeseen. Kompakti, tiivis ja matala pensas sopii pieneenkin pihaan.

Kastele tarpeen mukaan ja tasaisesti ja lannoita säännöllisesti. Muiden hortensioiden tapaan myös pallohortensiat ovat ravinteiden kuin vedenkin suhteen varsinaisia syöppöjä ja juoppoja eli ne tarvitsevat paljon ravinteita ja kosteutta. Pallohortensiat kukkivat saman vuoden versoilla, joten edellisvuoden kasvuston voi leikata alas keväällä. Leikkaaminen saa kehittyvistä versoista tukevia ja kukista suuria, jos ravinne ja vesimäärä on kasvukaudella kohdillaan.

Kukkineiden kukintojen poistaminen saa hortensiaa muodostamaan uusia kukintoja. ’Ruby Annabelle’ kukkii tummemmilla kukilla kuin pallohortensia ’Pink Annabelle’.

Etsi