Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Pauliinabegonia, ruusubegonia

(Höstbegonia)

Begonia Elatior-ryhmä

Pauliinabegonia, ruusubegonia Begonia Elatior-ryhmä

Kestävä ja helppohoitoinen pauliinabegonia on yksi suosituimpia kukkivia ruukkukasveja. Sillä on kerrotut, ruusumaiset kukat, joita on saatavana useita eri värejä ja värisävyjä. Käytetään sekä ulko- että sisäkasvina.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

25-30 cm

Värit:

Punainen Oranssi Ruusunpunainen Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Multa:

Kukkamulta

Pauliinabegonia, ruusubegonia Begonia Elatior-ryhmä

Pauliinabegonia eli ruusubegonia on pystykasvuinen ja pensastava ruukkukukka. Se on ruohovartinen mukulakasvi, jolla on suuret, pyöreähköt tummanvihreät lehdet. Kukkien värit vaihtelevat punaisen eri sävyissä, keltaisessa, oranssissa ja valkoisissa. Kasvin korkeus on 25-30cm.

Ulkokasvina se sopii amppeleihin, ruukkuihin, parvekelaatikoihin ja kukkapenkkiin. Sen kukinta on ulkona pidempi kuin sisällä. Kasvi viihtyy aurinkoisella, puolivarjoisalla ja varjoisalla kasvupaikalla. Suora auringonpaiste saattaa haalistaa kasvin värit. Kasvi kasvaa parhaiten ilmavassa, runsasravinteisessa mullassa. Sisällä käytetään Kekkilä Kukkamultaa, ulkoistutuksissa Kekkilä Kesäkukkamulta.

Kasvvia kastellaan tasaisesti ja lannoitetaan säännöllisesti Kekkilä Kukkaravinteella tai Kekkilä Kesäkukkaravinteella. Kasvi kestää hetkellistä pintamullan kuivuutta, mutta ei siedä jatkuvaa märkyyttä. Multaa ei päästetä koskaa täysin kuivaksi, sillä silloin kukat varisevat ja nuput kuivuvat.

Kuihtuneet kukat poistetaan säännöllisesti.

Se on arka härmälle, jota esiintyy etenkin sateisina kesinä.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.