Hyppää sisältöön
Koristepuut

Pilvikirsikka

(Amerikanskt häggkörsbär)

Prunus pensylvanica

Pilvikirsikka Prunus pensylvanica

Ympäri vuoden koristeellinen pilvikirsikka mahtuuu pieneenkin pihaan kapean latvuksen ansiosta. Runsaan keväisen kukinnan lisäksi puulla on upea punainen tai keltainen ruskaväri ja koristeellinen punaruskea runko.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

500-800 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-VI(VII)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pilvikirsikka Prunus pensylvanica

Pilvikirsikka kukkii toukokuun lopulla runsain valkoisin kukin ja näyttää silloin aivan valkoiselta pilveltä. Kukista loppukesällä kehittyvät hedelmät ovat punaisia, herneen kokoisia luumarjoja, jotka maistuvat makean kirpeiltä tai happamilta. Latvus on kapea ja ilmava, se ei varjosta puutarhan muuta kasvillisuutta liiaksi.

Sen hennot, tummat oksat nuokkuvat kärjistään. Haarat ovat pystyt ja siirottavat. Lehdet ovat heleänvihreät, pitkät ja kapeat. Kasvaa 5-10 metriä korkeaksi. Laji on terve, kestävä ja menestyy kasvuvyöhykkeillä I-VI(VII).

Viihtyy parhaiten aurinkoisessa ja puolivarjoisessa paikassa. Kasvualustan tulee olla hyvin vettä pidättävä multamaa, kuten Kekkilä Puu- ja pensasmulta. Taimet istutetaan 4-5 metrin välein.

Pilvikirsikka on sopeutunut hyvin ilmastoomme, joten se on luokiteltu vieraslajiksi, jonka leviämistä luontoon tulee tarkkailla, ja puun koristekäyttöä on sen vuoksi syytä harkita tarkasti. Tutustu EU:n vieraslajiluetteloon.

Keväisin pilvikirsikka kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Sen leikkaustarve on vähäinen. Tarvittaessa poistetaan kuivuneita ja vioittuneita oksia. Leikkaukset tehdään joko maaliskuussa tai heinä- elokuussa, sillä keväällä tehdyt leikkaushaavat vuotavat voimakkaasti.

Elo-syyskuussa pilvikirsikka lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.