Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Punavaula

(Lejongapsranka)

Asarina erubescens

Punavaula on näyttävä punakukkainen, nopeakasvuinen, yksivuotinen kesäkukka ja köynnöskasvi, joka sopii amppeleihin, säleiköihin ja muihin köynnöstukiin, kuten pyramidiin. Kasvin torvimaiset kukat kukkivat koko kesän syksyyn saakka.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100 cm

Värit:

Punainen

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kasvin versot kasvavat kesän mittaan yli metrin mittaisiksi. Lehdistö on raikkaan vihreä ja tuuhea, joten kasvi peittää tukeansa tehokkaasti ja on amppelikasvina rehevä. Lehdet ovat lievästi kolmihalkoiset ja liuskaiset. Kukkia muodostuu runsaasti ja ne ovat 3-5 cm pitkiä.

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Paikan tulee olla suojaisa. Se sopii hyvin esimerkiksi lasitetulle verannalle tai parvekkeelle. Lämpimällä ja suojaisella paikalla kukinta voi jatkua pitkällekin syksyyn, vaikka keväisin punavaula on hallanarka. Rehevä punavaula pitää tasaisesta kasvualustan kosteudesta. Sopivamulta on Kekkilä Kesäkukkamulta, jossa on kosteutta tasaavia kastelukiteitä. Taimet istutetaan 25-30 cm välein.

Kasvi pitää tasaisesta kosteudesta ja lannoituksesta. Se lannoitetaan jokaisella kastelukerralla Kekkilä Kesäkukkaravinteella rehevän kasvun ja runsaan kukinnan tasaamiseksi.

Kasvi voidaan talvettaa viileässä mutta pakkasettomassa ja valoisassa paikassa, kuten varastossa tai autotallissa. Talvella kasvia kastellaan niukasti.

Etsi