Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Rahapuu

(Paradisträd)

Crassula ovata

Rahapuu Crassula ovata

Rahapuu on helppo ja vähään tyytyvä mehikasvi. Rahapuu on matalahko, tanakkarunkoinen ja runsasoksainen viherkasvi. Tummanvihreät lehdet ovat täyteläisiä, pyöreitä ja vahapintaisia

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-60 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Rahapuu Crassula ovata

Rahapuun kasvava varsi on olemukseltaan samanlainen kuin lehdet, mutta vanhetessaan muuttuu enemmän puumaiseksi. Lehdet ovat tummanvihreät, mutta kovassa paahteessa ne saattavat alkaa hieman punertamaan. Rahapuusta on jalostettu lajikkeita, joissa lehdet ovat valkovihreitä.

Rahapuun kukat ovat pieniä ja vaatimattomia, useimmiten valkoisia. Suomen oloissa rahapuun kukkiminen on melko harvinaista. Kukinnan laukaisee esimerkiksi hieman normaalia kylmempi lämpötila talvilevon aikana. Rahapuu on huonekasvina yleensä 30-60 cm korkuinen.

Rahapuu viihtyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Mutta liiallista paahdetta kannattaa välttää. Kasvi viihtyy mainiosti normaalissa huoneenlämmössä. Kesällä kasvin voi viedä aurinkoiselle parvekkeelle tai terassille. Talviaikaan rahapuulle ihanteellinen lämpötila on 15-18C astetta. Rahapuu viihtyy ilmavassa ja hyvin vettä läpäisevässä, hiekkapitoisessa mullassa. Sopiva multa on Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimulta.

Rahapuu kastellaan kerralla reilusti niin että multa kastuu kokonaan. Koska rahapuu pystyy varastoimaan vettä itseensä, annetaan mullan kuivahtaa kastelujen välillä. Kastelu muutaman viikon välein kesällä riittää, talvella kastellaan harvemmin. Liikakastelua tulee välttää sillä se saa juuriston mädäntymään. Kasvi pitää enemmän kuivuudesta, kuin liiasta kastelusta.

Rahapuuta lannoitetaan miedolla Kekkilä Viherkasviravinne -liuoksella, noin kerran kuussa keväästä syksyyn. Talvella kasvia ei lannoiteta.

Nuoren rahapuun voi istuttaa vuosittain uudelleen, vanhemmalle kasville riittää uudelleen istutus muutaman vuoden välein.

Rahapuuta voi lisätä helposti lehti- tai varsipistokkaista. Pistokas painetaan suoraan multaan juurtumaan Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaan.

Etsi