Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Silkkimaija

(Kalatea orbifolia)

Calathea orbifolia

Silkkimaija Calathea orbifolia Kekkilä

Silkkimaija rehevä ja näyttävä huonekasvi, jolla on kauniit pyöreät, kookkaat lehdet. Lehdissä vihreitä ja harmaanvihreitä juovia. Sen saa menestymään, kun ottaa huomioon riittävän kosteuden ylläpidon Calathea-suvun yleisesti huonekasveista poikkeavat kasvualusta- ja kasteluvesisuositukset.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Varjo

Korkeus:

30-50 cm

Värit:

Vihreät lehdet Moniväriset lehdet Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Läpi vuoden

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Multa:

Kukkamulta

Silkkimaija Calathea orbifolia Kekkilä

Kasvi on marantakasvien heimoon kuuluva kasvi. Se kasvaa luontaisesti luoteisessa Brasiliassa ja sen lähialueilla. Huonekasvina se kasvaa noin 50 cm korkeaksi.

Viihtyy valoisalla ja puolivarjoisalla paikalla, mutta ei siedä suoraa auringonpaistetta. Se suosii korkeaa ilmankosteutta. Maijat viihtyvät happamassa mullassa. Kasvin juuret kasvavat nopeasti täyttäen ruukun. Mullan vaihdossa voi käyttää Kekkilä Kukkamultaa, kun jatkossa suosii kalkitonta kasteluvettä ja lannoittaa suositusten mukaan.

Viihtyy tasaisessa kosteudessa. Liiasta märkyydestä se ei kuitenkaan pidä, joten silkkimaija kannattaa kastella usein pienin määrin. Kalkiton vesi on suositeltavin. Aluslautasella seisova vesi kaadetaan pois. Kasvukaudella kastelun yhteydessä lannoitetaan kerran viikossa nestemäisellä Kekkilä Viherkasviravinne-liuoksella. Lehtiä kannattaa suihkutella mahdollisimman usein.

Kun kasvi kasvaa liian kookkaaksi sen voi joko istuttaa suurempaa ruukkuun tai jakaa osiin.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.