Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Siniviuhka

(Goodeniaceae)

Scaevola aemula

Siniviuhka Scaevola aemula

Siniviuhka on komea, lamoavasti kasvava kesäkukka. Kasvin versot peittyvät kesän mittaan sinililan, valkoisen tai vaaleanpunaisen värisiin viuhkamaisiin kukkiin. Kasvi on reheväkasvuinen, versojen pituus vaihtelee 50-100 cm.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

Halk. 50 - 100 cm

Värit:

Ruusunpunainen Sininen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Siniviuhka Scaevola aemula

Kasvia käytetään lamoavan sivuille päin suuntautuvan kasvutapansa vuoksi amppeleissa ja kookkaiden istutuslaatikoiden ja ruukkujen reunakasvina. Se sopii myös maanpeitekasviksi kukkaryhmiin. Viuhkamaisia kukkia tulee runsaasti pitkin kesää. Viuhkamaiset kukat ovat viisilehdykkäiset. Sinisävyisissä kukissa on kellertävä tai valkoinen keskusta. Kasvi kukkii jatkuvasti myöhäiseen syksyyn asti.

Lehdet ovat pienehköjä ja kiiltäväpintaisia. Versot usein tummanpunertavat ja niitä kasvaa jatkuvasti koko kesän. Lajikkeissa on eroa niin kukkien värin kuin versojen pituuden suhteenkin. Lajikkeesta riippuen siniviuhka on aluksi pystykasvuinen, myöhemmin tavallisesti lamoava.

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla, se kestää myös paahdetta. Se sietää hyvin sadetta. Kylmänkesto on hyvä, syksyllä se kukkii vielä ensimmäisten hallaöiden jälkeenkin. Kasvualustaksi sopii ilmava ja ravinteikas multa, kuten Kekkilä Kekkilä Kesäkukkamulta ja Kekkilä Ruukkuviljelymulta. Taimet istutetaan 40 cm välein.

Kasvi pitää runsaasta kastelusta. Veden tarve on suuri etenkin aurinkoisella tai paahteisella paikalla. Kasvi kuluttaa paljon ravinteita, joten sitä lannoitetaan Kekkilä Kesäkukkaravinteella säännöllisesti koko kasvukauden kastelun yhteydessä.

Helppohoitoinen, sillä sen kuihtuneita kukkia ei tarvitse nyppiä.

Kukkaversot kestävät hyvin myös leikkokukkana

Etsi