Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Syyshortensia ’Early Sensation’

Hydrangea paniculata 'Early Sensation'

Syyshortensia Hydrangea paniculata 'Early Sensation'

Syyshortensia 'Early Sensation' on heinäkuussa kukintansa aloittava lajike. Kermanvalkoiset kukat muuttuvat upean punertavan sävyisiksi jo aikaisin syyskesällä. Koristepensas sopii yksittäiskasviksi sekä pensas- havuryhmiin.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

150-200 cm

Värit:

Ruusunpunainen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-IV

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Syyshortensia Hydrangea paniculata 'Early Sensation'

Pensas ’Early Sensation’ kasvaa 1,5- 2 metriä korkeaksi. Se sopii myös nuorena kasvina suuriin ruukkuihin. ’Early Sensation’ kukkii saman vuoden versoilla. Näyttävä kukinta alkaa Etelä-Suomessa jo heinäkuussa. Kukinnot ovat punertavat, suuret ja pyöreähköt. Myöhään keväällä puhkeavat lehdet ovat hieman kiiltäviä, hammaslaitaisia ja himmeän vihreäitä. Lehtien syysväri on yleensä keltainen. Lajike ehtii kukkia pohjoisemmassakin paremmin kuin tavallinen syyshortensia. Kasvi menestyy kasvuvyöhykkeillä I-IV.

’Early Sensation’ viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla. Se menestyy tuoreessa tai kosteassa, ravinteikkaassa, hyvin vettä läpäisevässä ja happamassa maaperässä. Sopiva multa on Kekkilä Havu- ja rodomulta. Istutusväli on 90 cm.

Keväisin pensas ’Early Sensation’ lannoitetaan Kekkilä Havu- ja rodolannoite PLUS+ -lannoitteella. Happaman maan kasvina sitä ei kalkita.

Pensaat leikataan kevät – talvella tai syksyllä kukinnan jälkeen. Säännöllinen hoitoleikkaus tekee kukinnoista isompia ja pensaasta tasapainoisemman. Se ei siedä voimakasta nuorennusta kuten alasleikkausta, sillä vuotta vanhempi puu ei juuri puhkaise uusia silmuja.

Hyvä leikko- ja kuivakukka.

Etsi