Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Syyshortensia ’Sundae Fraise’

Hydrangea paniculata

Kompakti ja tiivis syyshortensia ’Sundae Fraise’ sävyttää loppukesää ja syksyä valko-vaaleanpunaisin kukinnoin. Kukissa on häivähdys vaaleanpunaista sävyä, mikä lisääntyy syksyn viileydessä. Kasvutapa on tiivis, kompakti ja pyöreä.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-120 cm

Värit:

Ruusunpunainen Valkoinen

Kukinta-aika:

Keskikesä, Loppukesä, Syksy

Kasvuvyöhyke:

I-IV

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Valitse syyshortensialle valoisa kasvupaikka, mutta vältä paahdetta ja liiallista aurinkoa. Paahteessa kukinnot voivat nuupahtaa ja kasvi kärsiä kuivuudesta.

Käytä hortensioille happaman maan kasveille tarkoitettua Kekkilä Havu- ja rodomultaa. Kasvualusta saa olla hapanta, kuohkeaa, ravinteikasta ja vettä läpäisevää, mutta silti kosteaa. Yhdistä syyshortensioita havujen, atsaleoiden ja alppiruusujen kanssa. Käytä yksitttäiskasvina tai esimerkiksi kolmen taimen ryhmänä.

Syyshortensiat ovat helppohoitoisia koristepensaita. Matalakasvuiset lajikkeet eivät välttämättä leikkausta kaipaa, mutta kuivat kukinnot voi siistiä pois. Pensasta voi varovasti leikata ennen silmujen aukeamista, mikä voi saada pensasta haaroittumaan. Älä kalkitse syyshortensiaa. Lannoita keväällä Kekkilä Havu-ja rodolannoite PLUS+ -lannoitteella.

Etsi