Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Syyshortensia

Hydrangea paniculata

Syyshortensia_Hydrangea paniculata_Kekkilä Syyshortensia_Hydrangea paniculata_Kekkilä

Syyshortensia on yksi upeimmin ja runsaimmin kukkivia pensaitamme. Erittäin kookkaat, valkoiset kartiomaiset kukinnot puhkeavat elokuussa ja kestävät pitkään lokakuulle saakka. Kookkaat tummanvihreät lehdet ovat soikeita.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

200-300 cm

Värit:

Ruusunpunainen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Kasvuvyöhyke:

I-III(IV)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Syyshortensia_Hydrangea paniculata_Kekkilä Syyshortensia_Hydrangea paniculata_Kekkilä

Syyshortensia sopii pystykasvuisena pensaana tai pikkupuuksi muotoiltuna näyttäväksi yksittäiskasviksi, ryhmiin ja kukkiviin aidanteisiin. Kasvaa 200-300cm korkeaksi ja 150-300cm leveäksi. Se menestyy kasvuvyöhykkeillä I-III(IV). Vahvimmat kannat menestyvät pohjoisemmassakin, mutta myöhäisen kukinnan vuoksi se sopii paremmin Etelä- ja Keskisuomen korkeudella.’Grandiflora’- lajike on saanut kestävän taimen FinE-tunnuksen.

Myöhään keväällä puhkeavat lehdet ovat hieman kiiltäviä, hammaslaitaisia ja himmeän vihreäitä. Lehtien syysväri on yleensä keltainen. Isot kukkatertut punertuvat syksyllä ilmojen viiletessä. Kukkii runsaasti saman vuoden versoilla.

Pensas viihtyy sekä aurinkoisella että varjoisella kasvupaikalla. Pensas kukkii runsaasti jopa varjossa, mutta siimeksessä kukinta on myöhäisempää kuin auringossa. Hauraat oksat eivät kestä tuulta eivätkä lumen painoa. Kasvualusta tulee olla runsasravinteinen, hapan ja hyvin vettä läpäisevä. Ei siedä seisovaa vettä. Syyshortensiat istutetaan Kekkilä Havu- ja rodomultaan jonka pH on hortensioille sopiva. Taimet istutetaan 90cm välein.

Syyshortensiat leikataan kevät – talvella tai syksyllä kukinnan jälkeen. Säännöllinen hoitoleikkaus tekee kukinnoista isompia ja pensaasta tasapainoisemman. Syyshortensia ei siedä voimakasta nuorennusta kuten alasleikkausta, sillä vuotta vanhempi puu ei juuri puhkaise uusia silmuja. Lannoitetaan keväällä joko Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella tai Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella.

Syyslannoitukseen käy Kekkilä Syyslannoite PLUS+.

Syyshortensia on kaunis leikkokukka ja kuivakukka.

Etsi