Hyppää sisältöön
Sipulit ja mukulat

Syysmyrkkylilja

(Tidlösa)

Colchicum autumnale

Syysmyrkkylilja Colchicum autumnale

Syysmyrkkylilja eli alastonimpi on kestävä sipulikasvi, joka kukkii lehdettömänä myöhään syksyllä, juuri ennen talven tuloa. Vaaleanvioletit, pikarimaiset kukat muistuttavat krookusta, mutta ovat suurempia. Kukat ovat 10-25 cm korkeita.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10-25 cm

Värit:

Punainen Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Syksy

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Syysmyrkkylilja Colchicum autumnale

Syysmyrkkyliljan sipuleista versoo keväällä reheviä lehtirykelmiä. Syysmyrkkyliljan lehdet ovat suuret, leveähköt ja kiiltävät. Lehdet lakastuvat kesällä ennen kukintaa. Yhdestä puikean muotoisesta sipulista nousee 1-6 kukkaa syys-lokakuussa. Kasvista on myös valkoisia, punaisia ja kerrottuja muunnoksia. Syysmyrkkylilja sopii kivikkoryhmiin, perennapenkkeihin ja puiden ja pensaiden aluskasviksi. Kasvi on myrkyllinen, se voi aiheuttaa vakavan myrkytyksen pienenkin määrän syöneelle. Siemenet ovat erityisen myrkylliset.

Syysmyrkkyliljat ovat parhaimmillaan aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla hyvin vettä läpäisevä, hiekansekainen multa. Sopiva multa on Kekkilä Puutarhamulta. Sipulit istutetaan heinä-elokuussa 15-20 cm syvyyteen, 15-20 cm välein ja ne kukkivat jo samana syksynä.

Keväisin maasta nousevat syysmyrkkyliljan lehtiversot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kukkasipuliravinteella.
Keväiset lehdet saa poistaa vasta niiden kellastuttua.

Etsi

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi