Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Tulitorvi

(Blossblommor)

Cuphea hyssopifolia

Tulitorvi Cuphea hyssopifolia

Tulitorvi eli sinitulitorvi on siro, pienilehtinen ja varpumainen kasvi, jota käytetään kesäkukkana. Tuuhean pensasmaisesti kasvavalla tulitorvella on runsaasti pieniä, sinililoja kukkia. Sinitulitorvi kukkii toukokuusta pakkasiin asti.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-40 cm

Värit:

Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tulitorvi Cuphea hyssopifolia

Tulitorvi, sinitulitorvi eli kiinanmyrtti sopii kaikenlaisiin ruukkuistutuksiin, esim. korkeampien kesäkukkien tai perennojen aluskasviksi. Sitä voidaan käyttää kivikko- ja havusommitelmissa. Sitä käytetään myös kukkivana huonekasvina. Pensastavan kasvin korkeus on 20-40 cm. Kasvin pienet, kapeat lehdet ovat tummanvihreät. Lajikkeissa on myös valkokukkaisia muotoja.

Kasvi viihtyy parhaiten aurinkoisessa tai puolivarjoisassa kasvupaikassa ja se menestyy myös paahteessa. Se kestää hyvin sateita ja karaistuttuaan viileitä ilmoja. Kasvualustan tulee olla tuore, runsasmultainen ja -ravinteinen. Sopiva multa on Kekkilä Kesäkukkamulta tai Kekkilä Kukkamulta. Istutusväli on 20-25 cm.

Tulitorvea kastellaan tasaisesti. Se ei siedä jatkuvaa märkyyttä, mutta kestää pienen kuivahtamisen. Tulitorvi nauttii sumuttelusta etenkin sisällä kasvaessaan. Kastelun yhteydessä kasvia lannoitetaan Kekkilä Kesäkukkaravinteella tai Kekkilä Kukkaravinteella kerran viikossa.

Kukkineita kukkia ei tarvitse poistaa. Tulitorvi talvehtii parhaiten valoisassa paikassa, 10-15 asteen lämpötilassa.

 

Etsi