Hyppää sisältöön
Koristepuut

Tuohituomi

(Näverhägg)

Prunus maackii

Tuohituomi Prunus maackii

Ympäri vuoden koristeellinen tuohituomi on nopeakasvuinen ja hyvin kestävä koristepuu. Se sopii luonnonmukaiseen puutarhaan tai puistoon yksittäispuuksi tai ryhmiin. Tuohituomella on kiiltävän kullan- tai kuparinruskea tuohimainen kuori.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

500-1000 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-VI

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tuohituomi Prunus maackii

Tuohituomi on matalahko kukkiva puu. Se kasvaa 5-10 m korkeaksi puuksi. Vanhemmiten leveälatvaiseksi kasvavana se tarvitsee paljon tilaa ympärilleen. Sen runko on aluksi pysty, mutta iän karttuessa rungon haarat vääntyvät mutkille ja voivat jopa kaartua sivuille. Sen kukinta alkaa kesäkuun alussa ja on runsainta aurinkoisilla paikoilla.

Pienet, valkoiset kukat ovat lyhyissä, tiheissä terttukukinnoissa. Vaaleanvihreät, soikeat ja sahalaitaiset lehdet puhkeavat aikaisin keväällä. Lehtien syysväri on kauniin vaaleankeltainen. Syksyllä puussa on pienet, kiiltävän tummat marjat. Sen marjat ovat kitkeriä ja syömäkelvottomia. Menestyy kasvuvyöhykkeillä I-VI.

Se menestyy aurinkoisessa ja valoisassa kasvupaikassa. Viihtyy parhaiten runsasravinteisessa ja -multaisessa maassa. Toisaalta on vaatimaton maan suhteen, joten se kasvaa myös savi- tai hiekkamaassa. Sopiva multa on Kekkilä Puu-ja pensasmulta. Taimiväli on 5 m.

Vähäinen leikkaustarve. Tarvittaessa poistetaan kuivia oksia. Puu ei tee juurivesoja. Se kasvaa monirunkoiseksi, joten kilpalatvat poistetaan, jos puusta halutaan yksirunkoinen. Ne leikataan loppukesällä elokuussa tai hyvin varhain kevättalvella.

Keväisin voi kalkita Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoittaa Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.