Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Unelma

(Fjädersparris)

Asparagus setaceus (A. plumosus)

Unelma Asparagus setaceus (A. plumosus) Kekkilä

Unelma on parsakasvien sukuun kuuluva tyylikäs ja herkkä vanhan ajan huonekasvi. Sen sulkamainen, tummanvihreä lehdistö on ilmeeltään hento ja harsomainen. Nuorena unelma kasvaa pensasmaisesti, myöhemmin se alkaa köynnöstää.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Unelma Asparagus setaceus (A. plumosus) Kekkilä

Etelä-Afrikasta kotoisin oleva unelma kasvaa nuorena tuuhean pensasmaisesti pystyin, puutunein varsin 30-50 cm korkeaksi. Vanhempana sen köynnösmäiset versot voivat olla 1,5 metriäkin pitkät. Kaunis, langanohut lehdistö koostuu suuresta määrästä ohuita lehtiruoteja. Kasvi on voimakastuoksuiset, kellomaiset pienet kukat, joiden väri vaihtelee vihertävästä vaaleaan. Kasvi kukkii helposti ja muodostaa sieviä punaisia puolukan kokoisia marjoja, mikäli on saanut olla lepoajan 8-10 asteessa. Sen versoja käytetään leikkovihreänä kukkasidonnassa.

Kasvi menestyy parhaiten valoisalla, keskipäivän paahteelta suojatussa paikassa. Liian varjoisassa paikassa lehdet kellastuvat. Kasvukaudella normaali huoneenlämpö on sille sopiva, mutta talveksi se tulisi sijoittaa mahdollisimman viileään, mutta silti valoisaan paikkaan. Kasvi kärsii usein keskuslämmityksestä, mutta ei siedä vetoakaan. Viihtyy ravinteikkaassa ja kuohkeassa Kekkilä Kukkamullassa tai Kekkilä Viherkasvimullassa.

Kesällä kastellaan runsaasti. Vesi ei saa kuitenkaan seistä aluslautasella ja pintamulta saa kasteluiden välillä kuivahtaa. Talvella parsalle riittää niukka kastelu. Kasvukaudella unelmaa lannoitetaan jokaisella kastelukerralla Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä Kukkaravinteella. Kasvi nauttii suihkuttelusta.

Mikäli versoja kellastuu, ne leikataan pois.

Etsi