Hyppää sisältöön
Perennat

Varjoyrtti

(Skugg-gröna)

Pachysandra terminalis

Varjoyrtti Pachysandra terminalis

Varjoyrtti on raikkaanvihreä, ikivihreä varjoisten ja puolivarjoisten kasvupaikkojen maanpeittoperenna. Maanmyötäisesti kasvavan lehtiperennan kasvusto on tiivis ja peittävä. Kasvi kukkii kevätkesällä huomaamattomin valkoisin kukin.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Varjo

Korkeus:

20-30 cm

Värit:

Limenvihreä Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Varjoyrtti Pachysandra terminalis

Yrtin kasvutapa pysty ja rönsyilevä, se muodostaa mattomaisen, 20-30 cm korkean, kasvuston. Se on varpukasvi, jonka versot puutuvat alaosasta. Kukinto on tähkämäinen, yksittäiset kukat ovat pienet ja vihertävänvalkoiset. Sen koristearvo on heleänvihreillä ja kiiltävillä, soikeilla lehdillä. Kasvi on myrkyllinen.

Happamassa maassa viihtyvä varjoyrtti soveltuu alppiruusujen, havujen ja hortensioiden aluskasviksi, sillä niillä on samanlainen kasvupaikkavaatimus.

Viihtyy varjoisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla ravinteikkaassa, kosteahkossa ja hapahkossa multamaassa. Aurinkoisilla ja paahteisilla paikoilla kasvi kituu ja palaa kellanvihreäksi. Liian märässä maassa ei viihdy. Sopiva multa on Kekkilä Havu- ja rodomulta. Taimet istutetaan 30 cm välein.

Yrtti on oikeissa kasvuolosuhteissa helppohoitoinen. Keväisin sitä lannoitetaan Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella, mutta happaman maan kasvina sitä ei kalkita. Pitkinä poutakausina ja kuivina syksyinä kasvustoa kastellaan.

Varjoyrttiä lisätään jakamalla, mutta ensimmäisinä vuosina sille annetaan kasvurauha, sillä varjoyrtin juurtuminen kestää kauan.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.