Hyppää sisältöön
Sipulit ja mukulat

Vihreäraitatulppaani

(Grönbandad tulpan)

Tulipa Viridiflora -ryhmä

Vihrearaitatulppaani Tulipa Viridiflora -ryhmä

Vihreäraitatulppaanit kuuluvat tarhatulppaaneiden ryhmään. Viridiflora-ryhmän tarhatulppaanin kukat ovat keskeltä vihreäraitaisia. Ne kukkivat loppukeväästä ja ovat melko matalia lajikkeita.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

35-45 cm

Värit:

Punainen Oranssi Tummanvioletti Ruusunpunainen Sininen Vaaleansininen Lila Limenvihreä Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Vihrearaitatulppaani Tulipa Viridiflora -ryhmä

Ne ovat tarhatulppaanien tavoin suurikukkaisia ja leveälehtisiä monivuotisia sipulikasveja. Lajikkeista suosituin on valkovihreä ’Spring Green’, joka on noin 45 senttiä korkea. Muita lajikkeita esimerkiksi vaaleanpuna-vihreä kuvassa oleva ’Groenland’, puna-vihreä ’Hollywood Star’, kelta-vihreä ’Yellow Spring Green’ ja lila-vihreä ’ Violet Bird’.

Tulppaanit menestyvät valoisalla ja lämpimällä kasvupaikalla. Maan tulee olla ravinteikas, kuohkeaa ja hyvin vettä läpäisevää, etteivät sipulit mätäne märässä maassa.

Maaperää voi parantaa Kekkilä Puutarhamullalla, Kekkilä Puutarhakalkilla, Kekkilä Kukkasipuliravinteella ja salaojittamalla pohjamaata esim. Kekkilä Ruukkusoralla. Tulppaanit istutetaan elo-lokakuussa n. 10 cm syvyyteen, n. 10 cm välein.

Keväisin kasvupaikat kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja versojen noustessa maasta, lannoitetaan Kekkilä Kukkasipuliravinteella.

Kukinnan jälkeen siemenkodat katkaistaan pois, mutta lehtien annetaan lakastua rauhassa, sillä ravinteet varastoituvat sipuliin lehtien kautta.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.