Hyppää sisältöön

Kekkilä, Fortum ja K-ryhmä yhteistyössä: Ekologisempaa arkea kuluttajille uusilla kierrätysmuovista valmistetuilla kiertotaloustuotteilla

Moni kuluttaja pohtii, miten voi toimia ympäristöystävällisesti omassa arjessaan. Kekkilä haluaa tarjota helppoja, käytännöllisiä ratkaisuja, miten jokainen voi hyödyntää biojätteestä syntyvät ravinteet ja sadeveden puutarhassa entistä ekologisemmin. Uuden kierrätysmuovista valmistetun EKO-malliston kierrättämiseen tarkoitetut tuotteet vievät nyt puutarhanhoidon kiertotalouden uudelle tasolle. Kekkilä Pihakompostori, Puutarha- ja mökkikompostori, Tehokäymälä sekä Sadevesisäiliö ovat 100 % kierrätysmuovista valmistettuja.

Kekkilän tavoitteena on siirtyä kierrätysmuovin käyttöön koko valikoiman osalta. ”Etsimme jatkuvasti uusia tapoja lisätä kierrätysmateriaalien osuutta tuotteidemme valmistuksessa. Olemmekin ensimmäinen valmistaja Suomessa, joka tekee puutarhatuotteita 100 % kierrätysmateriaalista. Suomalaisilta kuluttajilta kerätyn kierrätysmuovin hyödyntäminen EKO-mallistossa on meille merkittävä asia. Niiden avulla kierrättäminen on helppoa myös kotona”, summaa tuotepäällikkö Janne Kanervo Kekkilästä.

Kekkilä tuo markkinoille 100 % kuluttajilta kerätystä Fortum Circo®-kierrätysmuovista valmistetun Kekkilä Pihakompostori 250 L EKO:n, joka on saatavilla K-Rauta-myymälöissä. Myös uusi Kekkilä Sadevesisäiliö 250 L EKO on valmistettu täysin Fortum Circosta. Lisäksi Kekkilä Tehokäymälä 230 L EKO ja Puutarha ja mökkikompostori 310 L EKO ovat valmistettu kokonaan kierrätysmateriaalista. Uusi EKO-mallisto on nähtävillä Kevätmessuilla Kekkilän osastolla 7d121. 

Fortumin, K-Raudan ja Kekkilän yhteistyö sai alkunsa Fortumin ja K-ryhmän toteuttamasta kuluttajatutkimuksesta, jossa selvitettiin kierrätysmuoviin liittyviä mielikuvia. Tulokset osoittivat selvästi kuluttajien kiinnostuksen kierrätysmuovista valmistettuihin tuotteisiin. Kekkilä puolestaan oli etsimässä sopivaa kierrätysraaka-ainetta uuteen kompostoriin – kun kolme tahoa yhdisti voimansa, syntyi uusi 100 % kierrätysmuovista valmistettu Kekkilä Pihakompostori.

”Kotitaloudet kierrättävät entistä enemmän, mikä luo pohjaa kierrätykselle ja uusiomuovista valmistettaville tuotteille. Jotta kierrätys muoviroskasta valmiiksi tuotteeksi kaupan hyllylle onnistuu, tarvitaan ketjun kaikkia lenkkejä: kuluttajia, materiaalien ja tuotteiden valmistajia, brändinomistajia ja kaupan alan toimijoita.  Tämän kaltainen yhteistyö onkin oiva esimerkki tavasta vauhdittaa uusien tuotteiden saamista markkinoille”, iloitsee brändimyynnistä vastaava Anniina Rasmus Fortumilta.

K-Rauta haluaa vahvistaa kiertotaloutta ja tuoda uusia kiertotaloustuotteita kuluttajien saataville. ”Kuluttajatutkimus antoi meille hyvän näkemyksen siitä, mihin tuoteryhmiin kierrätysmuovista valmistettuja tuotteita asiakkaat meiltä toivovat. Kekkilä on meille tuttu, kotimainen kumppani, joten kierrätysmuovista valmistettua tuotetta oli helppo lähteä kehittämään heidän kanssaan”, kertoo K-Raudan piha- ja puutarhatuotteiden tuoteryhmäpäällikkö Outi Lehto.

Helpota jätehuoltoa ja tee ekoteko kompostoimalla

Kompostointi on helppo keino harjoittaa kiertotaloutta niin kotona kuin mökillä. Sitä paitsi se tekee mökkeilystä mukavampaa: kompostoinnin avulla jätehuolto helpottuu, kun sekajätteiden määrä vähenee. Myös kuivikekäymälän jätteet voi rauhassa jälkikompostoida ravinteikkaaksi maanparannusaineeksi vaikkapa kukkapenkkeihin tai pensaille. ”Saat siis kompostista ravinteikasta multaa oman pihasi kasveille ja tuet samalla luonnon kiertokulkua. Komposti parantaa maaperän hyvinvointia lisäämällä pieneliötä, jotka muokkaavat ravinteita kasveille sopivaan muotoon. Nämä ovat hyviä syitä kompostoida puutarha- ja biojätteet myös kotona”, vinkkaa Kekkilän Puutarhaneuvoja Mari Kaartokallio.

Kompostoria valittaessa kannattaa ottaa huomioon sen käyttötarkoitus: etsitkö kompostoria ympärivuotiseen kotikäyttöön vai tarvitsetko kesämökillesi ratkaisua kuivikekäymälä- ja muiden biojätteiden kierrätykseen? Kotiin hankittavalle kompostorille on hyvä varata tilavuutta 50–100 L perheenjäsentä kohti, mutta mökille voi riittää pienempikin yksilö.

Uusi Fortum Circo -kierrätysmuovista valmistettu Kekkilä Pihakompostori 250 L EKO sopii muotoilunsa ansiosta hyvin esimerkiksi roskasäiliökatokseen. Nyt myös monelle kotipuutarhurille tuttu Kekkilä Puutarha- ja mökkikompostori 310 L EKO malli on saatavilla kierrätysmuovista valmistettuna. Sekä kotiin että mökille sopivan kompostorin  avulla hoidat helposti puutarhassa ja keittiössä syntyvien biojätteiden kompostoinnin lisäksi käymäläjätteiden jälkikompostoinnin.

Pihakompostori

Näin onnistut kompostoinnissa:

1. Täytä kompostoria kerroksittain. Laita vuorotellen reilu kerros biojätettä ja kosteutta imevää Kekkilä Komposti- ja huussikuiviketta. Näin kompostorin sisältö pysyy ilmavana, ja jätettä hajottavilla pieneliöillä on riittävästi happea.

2. Huolehdi riittävästä ilmanvaihdosta. Jos täytät kompostoria kerroksittain, säännöllistä sekoitusta tai ilmastusta tarvitaan vähemmän, sillä ilma kiertää kompostorissa luonnollisesti. Vaihtoehtoisesti kompostia voi ilmastoida möyhimällä sitä muutaman viikon välein.

3. Hyödynnä komposti maanparannuksessa eli tee omaa multaa  puutarhaasi. Kypsä komposti sopii myös ravinteikkaaksi katemullaksi pihan istutuksille. Kekkilä Kompostivirkisteen käyttö on suositeltavaa, sillä se nopeuttaa kompostoitumista ja parantaa kypsän kompostin laatua.

Käymäläjäte kompostin kautta kukkapenkkiin

Käymäläjätteiden käsittely on tärkeä osa kestävää puutarhanhoitoa ja mökkeilyä, sillä ravinteet pääsevät takaisin luonnon kiertokulkuun jätteet kompostoimalla. Huomaathan kuitenkin, että käymäläkompostia kannattaa käyttää ensisijaisesti vain koristekasveille.

Lisäksi toisin kuin monien lapsuuden kesien puuceemuistoissa, uuden sukupolven huussit ovat hajuttomia, kun ilmanvaihdosta ja kuivikkeen käytöstä muistetaan huolehtia. Nykyisten kuivakäymälöiden käyttömukavuus vastaa sisävessaa ja esimerkiksi Kekkilä Kuivikekäymälä 50 L tyylikäs muotoilu sopii monenlaiseen tilaan.

Uusi kokonaan kierrätysmuovista valmistettu Kekkilä Tehokäymälä 230 L EKO on puolestaan perinteisempi malli, joka asennetaan erilliseen huussirakennukseen. Suuren tilavuutensa ansiosta se vaatii tyhjennystä harvemmin ja  jäte on ehtinyt kompostoitumaan.

6433000347600 Kekkilä Tehokäymälä EKO

Näin huolehdit huussista:

1. Muista välityhjennykset. Jos käytät huussia ympäri vuoden, on erityisen tärkeää muistaa tyhjentää  kuivikekäymälä syksyllä ennen pakkasia, sillä jäätynyttä jätettä on vaikea käsitellä. Kekkilä Huussikompostoijaa lisäämällä tehostat käymäläjätteen kompostoitumista.

2. Huolehdi viihtyvyydestä. Laita pönttöön käymälävierailun päätteeksi Kekkilä Hajusieppoa, sillä se imee nesteen tehokkaasti, jolloin jäte pysyy ilmavana ja hajuttomana. Huussin nostalgia- ja viihtyvyysastetta nostaa myös pinollinen vanhoja Aku Ankkoja.

3. Kompostoi käymäläjäte ja hyödynnä suotoneste. Käymäläkompostin lisäksi erilliseen astiaan kertyneen suotonesteen voi hyödyntää. Anna sen seistä suljetussa astiassa talven yli ja laimenna seuraavan kesänä vedellä vaikkapa nurmikon lannoitteeksi. Typpipitoisena suotoneste sopii myös kuivan puutarhajätteen sekaan kompostoitumista vauhdittamaan.

Sadevesi kasveille viemärin sijaan

Mökkeilijöiden lisäksi intohimoiset kotipuutarhurit ottavat mielellään sadeveden talteen. Sen sijaan, että sade valuisi turhaan hulevetenä viemäriin, sen voi varastoida ja hyödyntää omassa puutarhassa. Luonnon lisäksi myös lompakko kiittää, kun vesilaskut pysyvät kohtuullisempina kuivina kesinä.

Uusi  kierrätysmuovista valmistettu Kekkilä Sadevesisäiliö 250 L EKO on kestävä ja toimiva menetelmä, jolla saat sadevedet talteen ja hyötykäyttöön puutarhassasi. Sadevesisäiliö liitetään rännin syöksyputkeen helposti asennettavalla yhteellä. Voit laskea veden säiliön hanasta suoraan kastelukannuun. Vaihtoehtoisesti voit yhdistää kasteluletkun suoraan hanaan.

Sadevesisäiliö

 

Kekkilä Pihakompostori 250 L EKO suositushinta: 169 €
Kekkilä Puutarha- ja mökkikompostori 250 L EKO suositushinta: 199 €
Kekkilä Tehokäymälä 230 L EKO suositushinta: 549 €
Kekkilä Vesisäiliö 250 L EKO suositushinta: 149 €

Tuotteet saatavilla hyvin varustelluissa rautakaupoista, Pihakompostori vain K-Raudasta.

 

Lisätiedot, tuotenäytteet ja kuvat:
Norra Communications Oy
Nella Kelkka
nella.kelkka@norracomms.fi
puh. 041 518 4544

Lisätiedot Kekkilästä:
Kekkilä Oy
Mari Kaartokallio, Puutarha-asiantuntija
mari.kaartokallio@kekkila.fi
puh. 040 684 0978

Janne Kanervo, Tuotepäällikkö
janne.kanervo@kekkila-bvb.com
puh. 040 653 0032

 

Kekkilä on osa Kekkilä-BVB:tä, joka on Euroopan johtava puutarha-alan yritys. Toimitamme tuotteita ja palveluja ammattimaisille kasvihuoneviljelijöille, vähittäiskaupalle, kuluttajille ja viherrakentajille yli 100 maahan ympäri maailmaa. Meillä on vahvat tuotemerkit ammatti- ja kuluttajamarkkinoilla, ja niitä markkinoidaan kauppanimillä Kekkilä, Kekkilä Professional, Hasselfors Garden, BVB Substrates, Brill Substrates, BVB Landscaping, Terra Brill, Jardino ja Florentus. Yhdessä asiakkaidemme kanssa kasvamme kohti parempaa tulevaisuutta. Kekkilä-BVB on osa Neova-konsernia.

Julkaistu 7.4.2022

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.