Hyppää sisältöön

Kestävää puutarhanhoitoa kiertotaloustuotteilla – Kekkilän uusilla puutarhakatteilla saat siistin ja helppohoitoisen pihan sekä kasvutakuun taimillesi

Puutarhakatteet tekevät pihastasi helppohoitoisen ja siistin ympäristöystävällisesti. Ylijäämämateriaalista valmistetuilla katteilla viimeistelet pihan kädenkäänteessä. Samalla vähennät kasvien kastelutarvetta ja varmistat ravinteiden päätyvän istuttamillesi kasveille rikkakasvien sijaan. Kekkilän katevalikoimasta löydät vaihtoehdot niin ensikertalaiselle kuin kokeneemmalle puutarhurille pihan haasteiden ratkaisemiseen. Kevään uutuuksia ovat takuuvarma Puutarhakate, lannoittaa Istutuskate sekä erityisesti satokasveille kehitetty Kasvimaakate.

Puutarhakatteet ovat varsinaisia pihan moniottelijoita, joilla saat nopeasti siistin pihan. Kokeneemmat puutarhurit käyttävät katteina omalta pihaltaan löytyviä materiaaleja, kuten oksista silputtua haketta tai niitettyä ruohoa. Kaikilla tätä mahdollisuutta ei kuitenkaan ole. Kekkilä hyödyntää katteissaan kotipuutarhurien tavoin jo valmiiksi olemassa olevaa materiaalia, esimerkiksi ylijäämäpuuta. Puutarhakatteet sopivatkin helppoudessaan ihan kaikille multasormille ja pihastaan nautiskeleville. Kekkilän katteet löytyvät hyvin varustelluista puutarhamyymälöistä, rautakaupoista ja kodintarvikemyymälöistä. Kekkilän koko puutarhakatevalikoiman tuotteet valmistetaan luonnollisista, puhtaista ja turvallisista, muuten ylijäävistä raaka-aineista.

Puutarhakatteiden käyttöön löytyy monta erinomaista syytä. Ensimmäinen, silmillä helposti havaittava, on tietenkin pihan siisteys. Viimeistelet pihan ilmeen niiden avulla helposti ja korjaat niin sanottuja ongelmakohtia nopeasti. Sinulla on monta vaihtoehtoa, joista valita. Ensimmäistä kertaa pihaansa kattavalle Kekkilä suosittelee kokeiltavaksi kevään uutuutta, luonnollista ja kauniin väristä Kekkilä Puutarhakatetta, joka on valmistettu käsittelemättömästä ylijäämäpuusta. Se myydään 45 litran säkissä ja sen suositushinta on noin  7–10 €.

Ratkaise puutarhahoidon haasteet Kekkilän katteilla

Puutarhakatteet tekevät pihasta helppohoitoisemman. Ne vähentävät kastelun tarvetta, sillä katteet hidastavat veden haihtumista. Lisäksi katteet estävät siemenrikkakasvien itämistä, jolloin istutusten siistimistarve vähenee. Kauniista pihasta nauttiminen on siis mahdollista myös ei-niin-ahkerille puutarhureille. Katteet ovat hyvä valinta mökkipihalle, jota ei ole usein mahdollista hoitaa ja huoltaa yhtä paljon kuin kotipihaa.

Puutarhakatteita voi käyttää perinteisen nurmikon sijaan, sillä ne tarjoavat uudenlaisen toteutustavan siistin pihan luomiseen. Katteilla on mahdollista kaunistaa liian varjoisia tai aurinkoisia alueita, joissa kasveja on vaikeaa saada viihtymään. Niillä voit myös elävöittää talon vieruksia.

Huolehdi maasta ja istutuksistasi puutarhakatteiden avulla

Siisteyden ja helppouden lisäksi puutarhakatteet pitävät hellää huolta maasta ja pihan kasveista. Puutarhakate onkin mitä luonnollisin tapa pitää huolta pihasta – eihän luontokaan jätä maata paljaaksi. Katteet pidättävät kasvien tarvitsemaa kosteutta, parantavat maan pinnan vedenläpäisykykyä ja estävät maan liettymisen. Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että katteet tarjoavat myös suojaa maaperän tärkeälle pieneliöstölle.

Runsasta kukkaloistoa tai satoa toivovalle on tärkeää estää ravinnerosvoja eli rikkakasveja valtaamasta tilaa istutuksilta – puutarhakatteet ovat isossa roolissa tässä taistelussa. Multapinta on hyvä kattaa heti istuttamisen jälkeen, sillä näin kasvien ei tarvitse kilpailla tärkeistä ravinteista ja ne lähtevät nopeammin kasvuun. Puutarhakatteet tasaavat myös vuorokauden lämpötilavaihtelua, jolloin kasveille syntyy kasvien hyvinvointia edistävä pienilmasto. Innolla istutetut kasvit saavat hyvän alun kevään uutuustuotteella, lannoittavalla Kekkilä Istutuskatteella, joka antaa kasvuunlähtötakuun uusille, herkille taimille. Sen päämateriaalina käytetään sahaamisesta ylijäänyttä kompostoitua puunkuorta. Se myydään 45 litran säkissä ja sen suositushinta on noin 7–10 €.

”Puutarhakatteet suojaavat maata ja kasveja luonnollisella tavalla helpottaen samalla hoitotöitä. Viimeistelty piha on tottakai myös ilo silmälle”, sanoo Kekkilän puutarha-asiantuntija Mari Kaartokallio.

Kattavia vinkkejä kaikille kasviharrastajille

1. Mansikkasadosta haaveilevalle:
Katteet suojaavat myös satokasveja likaantumiselta. Kevään uutuus Kekkilä Kasvimaakate on erikoiskate kaikille satoa tuottaville kasveille kasvimaalla ja viljelylaatikoissa. Kuituhampun viljelyn ylijäämästä valmistettu kate sopii myös viljelyrivien välien kattamiseen sekä perennapenkkeihin. Riittää 15 neliömetrin alalle. Se myydään 150 litran säkissä ja sen suositushinta on noin 29 €.

2. Ruukkukasvien ystävälle:
Katteiden hyvät ominaisuudet ovat hyödyksi myös ruukkuistutuksille. Viimeistele pinta kauniiksi vaikkapa antiikinpunaisella tai hiilenmustalla Kekkilä Koristekatteella. Ruukut voi sijoittaa kate- tai kivipinnalle, joka kokoaa ne tyylikkääksi asetelmaksi.

3. Helpoutta ja kauneutta hamuavalle:
Jos mietit pihapolun pinnan tai rakennuksen seinustan huolittelua, kannattaa harkita kivikatetta Kekkilän koristekivivalikoimasta. Esimerkiksi Kekkilä Koristekivi Musta diabaasi sopii hyvin molempiin tarkoituksiin.

 

Lisätiedot, tuotenäytteet ja kuvat:
Norra Communications Oy
Nella Kelkka
nella.kelkka@norracomms.fi
puh. 041 518 4544

Lisätiedot Kekkilästä:
Kekkilä Oy
Mari Kaartokallio
puutarha-asiantuntija
mari.kaartokallio@kekkila.fi
puh. 040 684 0978

Kekkilä on osa Kekkilä-BVB:tä, joka on Euroopan johtava puutarha-alan yritys. Toimitamme tuotteita ja palveluja ammattimaisille kasvihuoneviljelijöille, vähittäiskaupalle, kuluttajille ja viherrakentajille yli 100 maahan ympäri maailmaa. Meillä on vahvat tuotemerkit ammatti- ja kuluttajamarkkinoilla, ja niitä markkinoidaan kauppanimillä Kekkilä, Kekkilä Professional, Hasselfors Garden, BVB Substrates, Brill Substrates, BVB Landscaping, Terra Brill, Jardino ja Florentus. Yhdessä asiakkaidemme kanssa kasvamme kohti parempaa tulevaisuutta. Kekkilä-BVB on osa Neova-konsernia.

Julkaistu 28.3.2022

 

Etsi