Hyppää sisältöön
Kasvualustat

Havupuumulta LAN

Havupuumulta LAN tuotekuva

Kekkilä Havupuumulta LAN on rakenteeltaan kestävä ja vettä läpäisevä kivennäisainespitoinen erikoiskasvualusta. Miedosti lannoitettu ja kalkitsematon tuote soveltuu kasvualustaksi kaikille hapanta maata suosiville havukasveille. Karkea kiviaines antaa rakennetta ja tukea juuristolle ja tuote soveltuu myös isojen havupuiden istuttamiseen.

Kestävä ja läpäisevä erikoiskasvualusta

Happaman maan kasveille

Kasvualustassa juuriston kasvua edistävää humusyhdistettä

pH

4 – 5 – 6,5

Johtokyky

5 – 10 – 20 mS/m

Orgaaninen aines

4 – 5 – 6 paino-%

Tilavuuspaino

960 < 1200 < kg/m³

Havupuumulta LAN tuotekuva

Mineraalilannoitettu kasvualusta, joka sisältää turvetta, maatunutta kuorta ja hiekkaa. Tuotteeseen on lisätty juuriston kasvua edistävää luonnollista humusyhdistettä.

Yleistä

  • Havupuumulta LAN punnitaan lastausvaiheessa ja toimitetaan irtotavarana siinä tiiviydessä, kuin se lastattaessa on. Tuote tiivistyy perustamisvaiheessa noin 20 %.
  • Kasvualusta on käytettävä, taimet istutettava ja kasvusto perustettava mahdollisimman pian toimituksen jälkeen, sillä varastoinnin aikana ravinnearvot muuttuvat ja multaan saattaa levitä tuulen mukana rikkakasvien siemeniä. Tarvittaessa kasvualusta varastoidaan kuivassa ja varjoisassa paikassa pressun päälle kasattuna ja peiteltynä.
  • Tuote sisältää tuulilevitteisiä rikkakasvinsiemeniä. Poista mahdolliset siemenestä leviävät rikkakasvit istutusalueilta heti niiden ilmaannuttua esimerkiksi haraamalla. Suosittelemme käyttämään kasvualustan pinnalla katetta, jotta rikkakasvien siemenet eivät pääsisi itämään.

Tuotteen käyttö

  • Pohjamaa muotoillaan niin, ettei siihen jää vettä läpäisemättömiä painanteita. Pohjamaan pintaa rikotaan, jotta ylimääräinen vesi poistuu ja etenkin puiden juuristo pääsee levittäytymään istutuskuopan ulkopuolelle. Jos sopiva, veden kapillaarisen liikkumisen mahdollistava pohjamaakerros puuttuu, tai sen rakenne on vaurioitunut, suosittelemme kasvualustakerroksen alle Kekkilä Rakennekasvualustaa.
  • Kasvualustan paksuus: Istutettavien kasvilajien vaatimusten ja taimen juuripaakun koon mukaan. Yleiset suositukset: varvut 20-30 cm, pensaat 40-60cm, puut 60-80 cm.
  • Istutus: Ennen istutusta sekä kasvit että istutuskuopan pohja kastellaan hyvin.

Lue ohjeet havupuiden istuttamiseen ja hoitoon >>

Käytettävät raaka-aineet ovat multa-asemakohtaisia, joten kasvualustan väri ja tilavuuspaino voivat vaihdella paikallisista raaka-aineista riippuen.

Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta puh. 020 331 404.

Etsi