Viherkalusteet

Vihervalaisin

  • Huonekasvit ja yrtit voivat talvella paremmin, kun ne saavat lisävaloa.
  • Tyylikäs kasvivalo sopii sisälle sekä ulos katetulle parvekkeelle tai terassille.
  • Vihervalaisin sopii yhdistettävksi Viherlaatikkoon ja Viherportaaseen.

Vihervalaisin on sekä sisä- että ulkokäyttöön tarkoitettu kasvivalo. Se sopii niin yrittien, vihannesten kuin huone- ja viherkasvien lisävaloksi. Valonlähteen korkeutta voidaan säätää portaattomasti rungon rakenteen ansiosta.

Valaisinta voi käyttää sellaisenaan erikseen myytävän betonisen jalan kanssa tai yhdistää Viherlaatikkoon tai Viherportaaseen. Valaisimeen sopivat tavalliset E27-kantaiset lamput, lamppu hankitaan erikseen.

Tilaa sähköposti-ilmoitus

Ilmoitamme sinulle ensimmäisenä kun Vihervalaisin on saatavilla.

Tarkemmat tiedot tuotteesta

Käyttötarkoitus

Kekkilä Vihervalaisin on kasvivalo, joka tuo lisävaloa kaikille kodin kasveille silloin, kun auringon valo ei riitä. Tyylikäs valaisin kuuluu  yhdessä Pentagon Designin kanssa toteutettuun Viherkalustesarjaan.

Yrttien ja vihanesten kasvatus: pilvisinä kausina ja syyskesän pimenevinä hetkinä yrttien kasvua voidaan nopeuttaa ja jatkaa Vihervalaisimen tarjoamalla lisävalolla. Vihervalaisimen voi kiinnittää Viherlaatikkoon. Kun lämpötila laskee syksyllä matalaksi, siirretään Viherlaatikko sisätiloihin, joissa yrttien kasvukausi jatkuu. Talvella kasvivalo antaa ruukkuyrteille ja ja lämpimän ilmaston hyötykasveille niiden tarvitsemaa valoa.

Huonekasvit: useimmat huonekasvit tarvitsevat lisävaloa talven valottomina päivinä. Etenkin runsaaseen aurinkoon ja paahteeseen sopeutuneille kaktuksille ja mehikasveille kaikki valo on pimeänä aikana tarpeen. Lisävalo on tarpeen myös, jos kasveja sijoitetaan huoneen sisäosiin kauemmas ikkunoista.

Kasvien valontarpeet vaihtelevat: paksu- ja mehevälehtiset viherkasvit tarvitsevat yleensä enemmän valoa kuin ohutlehtiset kasvit. Samoin valko- ja keltakirjavat lehdet tarvitsevat enemmän valoa kuin tasaisen vihreälehtiset huonekasvit. Jos valoa on huonekasvin tarpeisiin nähden liian vähän, kasvi ei viihdy ja lopettaa kasvamisen tai saattaa kuolla hiljalleen.

Käyttöohjeet

Vihervalaisinta voi käyttää niin sisällä kuin ulkonakin. Ulkokäytössä suosittelemme että valaisin olisi katoksen alla. Valaisinta voi käyttää oman jalan kanssa tai sen voi yhdistää Viherlaatikkoon tai Viherportaaseen.

Valaisimeen sopivat tavalliset E27-kantaiset lamput (energiansäästö, halogeeni tai led). Markkinoilla on saatavilla erikoislamppuja, joiden säteily on sovitettu juuri kasvin tarvitsemille aallonpituuksille. Runsas sininen ja punainen säteily auttavat kasvia kasvamaan pituutta sekä voimistumaan.

Tuotetiedot

Tuotteen mitat: Korkeus 140 cm

Materiaali: Runko metallia, jalka betonia

Polttimo: E27 (ei kuulu pakkaukseen)

IP luokka: IP44