Hyppää sisältöön

Laadukkaita kasvualustoja kaikkiin kohteisiin

Kekkilä Oy on palvellut viherrakentamisen ammattilaisia yli 30 vuotta. Pitkä kokemus näkyy laadukkaina, kohteen mukaan räätälöityinä tuotteina ja monipuolisina palveluina. Kekkilä onkin noussut Suomen johtavaksi viherrakentamisen kasvualustojen toimittajaksi.

Laadusta tinkimättä

Viherrakentamisen laatuvaatimukset ovat kasvaneet viime vuosina. Lopputuloksen odotetaan olevan aikaa ja käyttöä kestävä, tilaajan tarpeet täyttävä ja ympäristöystävällisesti toteutettu. Näiden vaatimusten saavuttamiseen Kekkilä on oikea kumppani.

”Meillä on erittäin kattava tuotevalikoima kaikkeen viherrakentamiseen, mutta yhä useammin räätälöimme tuotteita myös asiakkaiden ja rakennuspaikkojen tarpeiden mukaan. Käytettävät raaka-aineet ja valmiit tuotteet, kuten kasvualustat, analysoidaan tarkasti. Asiakas saa juuri sitä mitä haluaa”, liiketoimintajohtaja Mikael Johansson vakuuttaa.

Erikoiskasvualustojen kysyntä on lisääntynyt viime vuosina.

Kasvualustat ovat usein tärkeä osa hulevesien hallintaa. Olemmekin kehittäneet kokonaan uusia hulevesiratkaisuja. Myös katto- ja kansirakentaminen on lisääntynyt ja siihen meillä on oma, kevyt kasvualusta. Puistoissa puolestaan halutaan lisätä luonnon monimuotoisuutta ja tähän tarkoitukseen löytyy esimerkiksi niittymulta.”

Merkittävänä etuna Kekkilän tuotekehityksessä on Hollannin ja Ruotsin tytäryhtiöistä saatava tieto ja kokemus uusista kasvualustaratkaisuista. Esimerkiksi Hasselfors Garden on kehittänyt jo pitkään hulevesille ja katupuille sopivia erikoiskasvualustoja. Suomesta ja muistakin maista kertyneen kokemuksen ansiosta Kekkilä pystyy tarjoamaan myös konsultointipalveluja vaativiin viherrakennuskohteisiin.

 

Kekkilä Viherrakentaminen tuotanto-organisaatio

Kestävää kehitystä

Koska viherrakennuskohteet tuovat luonnon ihmisten lähelle, on rakentamisessakin tärkeää huomioida ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys.

”Toimimme aina kestävän ympäristörakentamisen, KESYn, periaatteiden mukaisesti.

”Toimimme aina kestävän ympäristörakentamisen, KESYn, periaatteiden mukaisesti. Pyrimme minimoimaan raaka-aineiden kuljetukset ja tiheän multa-asemaverkostomme ansiosta se onnistuu hyvin. Rakennuspaikalla valmistettavat kasvualustat ovat myös yksi keino vähentää kuljetukset minimiin. Paikalla valmistettaviin kasvualustoihin tarjoamme mielellämme konsultointi- ja analyysipalveluja sekä täydentäviä raaka-aineita”, Johansson sanoo.

Kekkilän kasvualustoissa käytetään ravinteena pääasiassa yhteiskunnan biojätteistä valmistettua kompostia.

”Orgaanisena ravinteena kompostilla on pitkäaikainen lannoitusvaikutus. Komposti tekee kasvualustan multavaksi ja edistää maan pieneliötoimintaa. Kompostin valmistamme omilla kompostointilaitoksillamme. Kasvualustoja täydennetään tarvittaessa kalkilla ja mineraalilannoitteilla.”

Kekkilän kasvualustat ovat aina Viherympäristöliiton suositusten mukaisia niin raekooltaan kuin muiltakin ominaisuuksiltaan. Kasvualusta käyttäytyy samalla tavalla kaikissa kohteissa. Kekkilän asiantuntemusta hyödynnetään myös Viherympäristöliiton kasvualustatyöryhmässä.

 

Kekkilä Viherrakentaminen multa-asemat

Kattava tuotevalikoima

Kekkilällä on valtakunnan laajin viherrakentamisen tuotevalikoima. Vakioitujen peruskasvualustojen lisäksi löytyy monia erikoiskasvualustoja istutuksille, nopeaa veden läpäisevyyttä vaativille paikoille ja katoille.

”Viherrakentaja voi olla varma, että saa meiltä samanlaisen, vakioidun tuotteen ympäri Suomen. Erikoistuotteiden räätälöintiin tarjoamme asiantuntija- ja analyysipalvelut.

”Viherrakentaja voi olla varma, että saa meiltä samanlaisen, vakioidun tuotteen ympäri Suomen. Erikoistuotteiden räätälöintiin tarjoamme asiantuntija- ja analyysipalvelut. Olemme pystyneet syventämään omaa asiantuntemustamme keskittymällä ainoastaan kasvualustojen valmistamiseen ja jättämällä rakentamisen muille”, myyntipäällikkö Hannu Saranko kertoo.

”Edistämme kiertotaloutta käyttämällä mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Olemme lisänneet muun muassa kierrätysmoreenin käyttöä. Tällä hetkellä noin kolmannes kasvualustojen materiaaleista on kierrätystuotteita.”

Kasvualustojen lisäksi istutuksille tarkoitetut Kekkilän kuori- ja koristekatteet ovat olleet viherrakentajien suosiossa. Myös lasten leikkipaikkojen ekologinen, lehtipuusta valmistettu turvakate on kysytty tuote.

”Tuotteidemme ja palveluidemme hyvästä laadusta kertoo myös asiakaspalaute. Viimeisimmässä NPS-kyselyssä saimme asiakastyytyväisyydeksi 65 pistettä, mikä on huippuluokkaa”, Saranko hymyilee.

 

Kekkilä Viherrakentaminen laadukkaita kasvualustoja

Tiheä multa-asemaverkosto

Viherrakennuskohteiden kasvualustat valmistetaan pääasiassa Kekkilän 15 multa-asemalla, jotka kattavat Seinäjoki–Kuopio-linjan eteläpuolisen alueen. Uusimmat multa-asemat perustettiin viime vuonna Kouvolaan ja Vaasaan.

”Multa-asemalta on useimmiten alle 50 kilometrin matka rakennuspaikalle, joten kuljetuskulut pysyvät kohtuullisina.

”Multa-asemalta on useimmiten alle 50 kilometrin matka rakennuspaikalle, joten kuljetuskulut pysyvät kohtuullisina. Kasvualustat valmistamme asiakkaan haluamassa aikataulussa ja tarvittaessa järjestämme myös kuljetuksen rakennuspaikalle juuri oikeaan aikaan”, tuotantopäällikkö Pasi Pohjolainen lupaa.

Kasvualustaan käytetään tyypillisimmin hiekkaa, turvetta ja kompostia. Tarvittaessa lisätään kalkkia ja mineraalilannoitteita. Materiaalien sekoittamisen jälkeen kasvualusta seulotaan haluttuun raekokoon. Lopuksi valmiin tuotteen fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet analysoidaan ja asiakas saa analyysitulokset sisältävän tuoteselosteen. Tuotteiden korkea ja tasainen laatu varmistetaan omavalvontajärjestelmällä.

”Multa-asemien pienin toimituserä on yleensä kuorma-autokuorma eli 10–14 kuutiota. Pienemmät erät ja esimerkiksi kattotuotteet ja katteet toimitamme suursäkeissä”, Pohjolainen kertoo ja toivottaa asiakkaat tervetulleiksi tutustumaan multa-asemien toimintaan.

Ota yhteyttä

Myyntipäällikkö Hannu Saranko
puh. 045 633 3022
hannu.saranko@kekkila-bvb.com

Kekkilän Viherrakentaminen asiakaspalvelu
puh. 020 331 404
asiakaspalvelu@kekkila.fi

Etsi