Hyppää sisältöön

Turvallisesti leikkeihin

Maailmaa tutkiville lapsille tapahtuu leikin tiimellyksessä paljon arviointivirheitä. Tämä asettaa korkeat vaatimukset leikkipaikkojen turvallisuudelle.

Turvaa perheen pienimmille

Perheen pienimmät ovat reippaita vipeltäjiä. Leikkipaikat ja -välineet vaihtuvat ilonpidossa tiuhaan, eikä aikaakaan, kun ruohonjuuritaso käy tylsäksi ja on päästävä ihmettelemään maailmaa lintujen silmin.

HUMPS – ja kiipeilytelineestä tultiinkin vauhdikkaammin alas, kuin oli tarkoitus. Maailmaa tutkiville lapsille tapahtuu leikin tiimellyksessä paljon arviointivirheitä. Tämä asettaa korkeat vaatimukset leikkipaikkojen turvallisuudelle. Leikki- ja liikuntaympäristöä suunnitellessa on tärkeintä luoda toimiva ja ennen kaikkea turvallinen kokonaisuus. Suurempikaan humpsahdus ei haittaa, kun alusta on oikeanlainen.

Luonnonmukainen ja helppohoitoinen

Kekkilän uutuusmateriaali Turvakate on luonnollinen sekä ekologinen tuote leikkipuiston turva-alustaksi ja maisemointiin. Se sitoo puiston osaksi maisemaa yhtä lailla urbaanissa kuin metsäympäristössäkin. Joustava ja monipuolinen hake sopii erinomaisesti materiaaliksi leikkivälineiden alle vaimentamaan putoamisesta aiheutuvia tärähdyksiä. Yhtä lailla kate toimii alustana kuntoiluvälineille kuin istutustenkin katteeksi.

Rouheva turvakate valmistetaan kotimaisesta kuorettomasta runkopuusta. Sen palakoko vaihtelee 5-30 mm välillä. Tuote on testattu turvalliseksi kimmoisuusarvoja mittaavalla HIC -testillä ja se täyttää leikkikenttäpinnoitteita koskevat SFS-EN 1177 turvastandardit.

Luonnollinen turvakate onkin erinomainen vaihtoehto tutulle turvahiekalle. Testeissä kate on osoittautunut selvästi hiekkaa joustavammaksi sekä turvallisemmaksi alustaksi. Koska hake ei tiivisty, vähentyy putoamisesta aiheutuva vammautumisriski merkittävästi.

Materiaalina turvakate ei ole liukas eikä pölise tuulisellakaan säällä. Myös hoitotyö alueilla on helppoa: katekerros tasataan säännöllisesti käytössä kuluneisiin kohtiin. Rikkaruohot ja sammal eivät kasva runkopuulla.

Joustoa reilulla kerroksella

Turvakatetta toimitetaan sekä 1000 litran suursäkeissä, että täysinä kuormina (n. 120m2). Asentaminen on helppoa ja nopeaa, ja se pysyy paikallaan kohtuullisen hyvin myös kaltevilla pinnoilla. Haketta suositellaan asennettavan noin 30 senttimetrin paksuinen kerros, tällöin myös kovemman kulutuksen alueille jää riittävästi joustavaa kerrosta katteen siirtymisestä huolimatta. Yli kahden metrin putoamiskorkeudella kerrospaksuus on yhteensä 40 cm. Huoltotoimenpiteenä katekerroksen tasaaminen onkin tärkeää.

Kohteen olosuhteista riippuen katteen käyttöikä turva-alustana on useita vuosia, joten maatuminen on hidasta verrattuna tavalliseen kuorikatteeseen. Siinä, missä turvahiekan hävittäminen voi olla kallista, on turvakate helppo kompostoida tai käyttää uudelleen istutusten kattamiseen.

Turvakatteella katetussa puistossa saa reippailla turvallisesti – äidille esitetystä taidonnäytteestä jää muistoksi vain pieni mustelma, mutta sitäkin punaisemmat posket.

Etsi