Hyppää sisältöön

Viherkatto tukee lajittelukeskuksen arvomaailmaa

Syyskuussa 2015 avatun Ruskeasannan Sortti -aseman vastaanotto- ja lajittelulaitoksen viherkaton päätehtävä on sadeveden sääntely ja eroosion estäminen jätekeskuksen alueella.

Kohteeseen sopiva viherkatto

”Kohteessa on ekstensiivinen eli ohutrakenteinen viherkatto, missä on Kekkilän kasvualusta ja maksaruohomatto. Viherkattoa on yhteensä parituhatta neliötä”, taustoittaa kohteen suunnitelleen ja urakoineen KerabitPro Oy:n tuoteryhmäpäällikkö Miina Merisalo.

Maksaruohomaton kerrosvahvuus vedeneristyksineen on noin 10–15 cm. Pellolla esikasvatettu maksaruohomatto sisältää noin kymmentä eri maksaruoholajiketta. Laaja lajikirjo sekä laadukas, viherkatoille suunniteltu kasvualusta takaavat mahdollisimman hyvän lopputuloksen.

”Kohteiden olosuhteet vaihtelevat. Sortti-asema on korkea hallimainen rakennus aukealla paikalla. Olosuhteet voivat olla hyvinkin paahteiset kesästä riippuen”, kertoo Merisalo.

Laadukkailla tuotteilla varmistetaan kasvien viihtyvyys

”Keskeisintä Kekkilän kasvualustan valinnassa oli, että se on suunniteltu viherkatolle. Mineraalipitoisuudet sekä kiviaineksen ja orgaanisen aineksen osuudet ovat optimaaliset.” Rakentaminen kesti viherkaton osalta pari viikkoa.

“Alkuvaiheessa on tärkeää saada katto nopeasti vedenpitäväksi. Muita työvaiheita taas aikataulu- tetaan hankkeen loppuun. Kasvu on lähtenyt hyvin käyntiin,” Merisalo kertoo.

Kerabitilla on kattorakentamisesta kokemusta yli 100 vuotta. KerabitPro Oy on osa pohjoismaista Nordic Waterproong Oy -konsernia.

Etsi