Hyppää sisältöön

Kekkilä on uudistanut suomalaista puutarhakulttuuria 100 vuotta

Ensi vuonna 100 vuotta täyttävä Kekkilä on suomalaisen puutarhakulttuurin edelläkävijä ja yksi puutarha-alan kehitykseen eniten vaikuttanut toimija Suomessa. Tänään se on lähes kaikkien suomalaisten tuntema ja rakastama puutarhabrandi.

Kekkilä mullisti käsityksiä kasvien hyvinvoinnista ja tuottoisuudesta kehittämällä erityisesti kasvikohtaisia lannoite- ja kasvualustaseoksia. Kekkilä toi ensimmäisenä markkinoille puutarhakasveille tarkoitetut lannoitteet, pakatun kukkamullan, kasvuturpeen sekä tasalaatuiset kasvualustatuotteet viherrakentamiseen. Tällä hetkellä kehitystyötä tehdään erityisesti kierrätyksen sekä uusiutuvien raaka-aineiden ja materiaalien parissa. Uusia tuotteita ja palveluita kehitetään kuluttajakäyttäytymisen ja asiakkaiden tarpeiden muutokset sekä vastuullisuusnäkökulmat huomioiden. Vuonna 2019 Kekkilä esitteli ensimmäisenä ammattiviljelijöille sammalpohjaiset vettä ja ravinteita säästävät kasvualustat. Viime vuonna tuloksena pitkästä kehitystyöstä ovat olleet kuluttajille kestävään arkeen suunnitellut, uusiutuvista kierrätysmateriaaleista valmistettu Kestävä+ turpeeton kasvumulta – sekin ensimmäinen laatuaan –sekä kiertotalouden sivuvirroista valmistettu uuden sukupolven kierrätyslannoite. 100-vuotisjuhlan kunniaksi pakataan suosituimmat multa- ja lannoitetuotteet retropakkauksiin.

Kuluneen sadan vuoden aikana Kekkilä on kasvanut karjalaisesta omenatarhasta kansainvälisesti merkittäväksi puutarha-alan toimijaksi. Vuosikymmenten varrella Kekkilän asiakaskunta on laajentunut kattaen tänään niin kotipuutarhurit, ammattiviljelijät kuin viherrakentajatkin. Puutarhaharrastus on syvällä suomalaisten sydämessä. Tänä päivänä noin 75 % suomalaisesta aikuisväestöstä harrastaa kasvien kasvattamista tai viljelyä ja 82 % on kiinnostunut siitä tulevaisuuden harrastuksena. Omalla pihalla kasvattaminen lisääntyy tasaisesti. (Kantar Agrin Kotipuutarhatutkimus 2023).

”Vastuullisuus on Kekkilän ja sen emoyhtiön Kekkilä-BVB:n strategian ydin. Kekkilässä vastuullisuus määritellään kokonaisvaltaisesti; haluamme edistää ihmisten hyvinvointia siten, että ympäristö ja luonto kuormittuvat mahdollisimman vähän. Käynnissä oleva uusien raaka-aineiden kehitystyö vastaa maapallon väestönkasvun mukanaan tuoman kasvavan ruuantuotannon haasteisiin. Puukuitu, ruokohelpi, elefanttiheinä, paju ja sammal ovat uudistuvia raaka-aineita tulevaisuuden kasvihuoneviljelyyn.” sanoo Kekkilä-BVB:n toimitusjohtaja Vesa Tempakka.

Kekkilä on paljon muutakin kuin multaa ja lannoitteita. Valikoimaan kuuluu koristekiviä, -katteita, turvatuotteitta, kuivakäymälöitä sekä kompostoreita, joiden markkina on kasvanut merkittävästi viime vuoden aikana uuden jätelakimuutoksen ansiosta. Pakattu multa, kesäkukat ja lannoitteet ovat kuitenkin edelleen ostetuimmat tuoteryhmät puutarhatuotekategoriassa. (Kantar Agrin Kotipuutarhatutkimus 2023).

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Riitta Salenius-Mela, Marketing & Portfolio Director, 040 500 9841, riitta.salenius-mela@kekkila-bvb.com
Ahti Martikainen, Director, Communications and Public Affairs, 040 680 4723, ahti.martikainen@neova-group.com

 

Etsi