Hyppää sisältöön

Kestävä+ vastuulliseen kasvien hoitoon

Kestävä+ -tuotteet ovat vastuullisista, uusiutuvista raaka-aineista valmistettuja puutarhatuotteita. Kekkilä Kasvumulta Kestävä+ ja Kekkilä Kasvulannoite Kestävä+ soveltuvat sekä viherkasveille, ruokakasveille, kesäkukillekin kuin monivuotisille istutuksillekin. Kestävä+ -tuotteilla on helppo onnistua kasvien kasvatuksessa.

Kasvien kasvattaminen on ilmastoviisas teko. Ne sitovat ilmasta hiilidioksidia ja muuttavat sen valon, mullassa olevien ravinteiden ja veden avulla kasvuksi. Kestävä+ -tuotteet tekevät kasvien kasvattamisesta entistä vastuullisempaa sekä helppoa.

Kestävä kasvualusta huonekasveille

Kekkilä Kasvumulta Kestävä+ on turpeeton, käyttövalmis kasvualusta kaikille kasveille kotona. Sen sisältämän kasvusammaleen ansiosta se pidättää runsaasti vettä, jolloin kasvien kasteleminen on helppoa. Ravinnepitoinen Viherkomposti™ tuo multaan hyödyllisiä ravinteita ja puukuitu ilmavuutta. Hiekka puolestaan helpottaa veden liikkumista kasvualustassa. Lisätty humusyhdistettä Kekkilä Juurivoimaa™ parantaa kasvien ravinteiden- ja vedenottoa sekä juuriston kasvua.

Näin istutat viherkasvit Kasvumultaan

 1. Tarkista kasvin juurtumisaste. Jos multapaakun pinta on juurien peitossa, se tarvitsee uuden, n. 2-10 cm isomman ruukun.
 2. Salaojita pohjareiällinen ruukku saiviruukun sirpaleilla tai Kekkilä Ruukkusoralla juuriston hapensaannin varmistamiseksi. 2-5 cm pohjalla riittää. Vesisäiliölliset eli altakasteluruukut eivät tarvitse salaojitusta.
 3. Täytä ruukku puoliksi mullalla ja istuta kasvi. Lisää uutta multaa niin, että multapinta asettuu hieman ruukun reunaa alemmaksi.
 4. Tiivistä multa kevyesti sormilla ja kastele niin, että multa kastuu kokonaan. Kasvumullan kastelussa on hyvä huomioida, että kuivana multa läpäisee veden nopeasti ja imeytyy multaan vähitellen aluslautaselta tai vesisäiliöstä.
 5. Aloita lannoitus kasvin juurruttua n. 2-3 viikon kuluttua istutuksesta Kekkilä Kasvulannoite Kestävä+:lla. Sekoita Kasvulannoitetta 6 ml 1 litraan vettä (400 ml pullosta 3 pumppausta) ja ravitse joka kasvukaudella joka kastelukerralla.

Turpeeton multa viherkasveille

Kasvulannoitteella tehokasta kasvua

Kasvulannoite Kestävä+ on torjunta-aineista vapaa kiertotaloustuote. Se valmistetaan uudella patentoidulla valmistusmenetelmällä biokaasusta talteen otetuista ravinteista. Biokaasu valmistetaan erilaisista orgaanisista jätteistä. Siitä tislataan puhdasta typpiravinnetta, johon lisätään kaikki kasvien tarvitsemat hivenravinteet helposti liukenevassa muodossa. Perinteisesti ilmakehästä typen talteen otto on hyvin energiaa vaativaa, mutta patentoidulla kierrätysprosessilla typentuotanto on energiatehokasta ja sen hiilijalanjälki on lähes nolla.

400 ml pumppupullo on sopivan kokoinen viherkasveille, kukille, yrteille ja pikkutaimille, kun taas 3 litran pumppukanisteri soveltuu paremmin puutarhakasvien lannoitukseen.

Näin lannoitat Kasvuravinteella

 • Lannoita kasvukaudella eli maaliskuusta elokuuhun 1-2 kertaa viikossa, talvella 1 kerta kuukaudessa.
 • Sekoita lannoite kasteluveteen: 400 ml pullosta annostelu 1 litraan vettä ja 3 litran kanisterista annostelu 10 litraan vettä.
 • Viherkasvit, kukat, yrtit ja pikkutaimet tarvitsevat yhdellä kastelukerralla lannoitetta n. 6 ml per litra kasteluvettä
  (400 ml pullosta 3 pumppausta 1 litraa kohden – tai 3 L kanisterista 2 pumppausta 10 litraa kohden)
 • Kesäkukat, tomaatit ja kasvimaa tarvitsevat yhdellä kastelukerralla lannoitetta n. 8-9 ml per litra kasteluvettä
  (400 ml pullosta 4 pumppausta 1 litraa kohden – tai 3 L kanisterista 3 pumppausta 10 litraa kohden)

Kierrätyslannoite Kestävä kastelulannoite

Kestävä+ tuotteet puutarhassa

Kasvumulta Kestävä+ sekoitettuna vanhaan multaan on sopivan karkea multaseos varmistamaan uusien kasvien juurtumisen. Viljelylaatikoihin mullasta vähintään puolet kannattaa vaihtaa vuosittain. Poista ensin viljelylaatikosta rikkaruohot ja täytä laatikko mullalla. Sekoita vanha multa uuden kanssa, kastele se huolellisesti ja kylvä siemenet tai istuta kasvit.

Myös viljelylaatikon tai kasvimaan lannoittamiseen sopii Kekkilä Kasvulannoite Kestävä+. Muista kastella viljelyksiä säännöllisesti koko kasvukauden.

Lue lisää viljelylaatikossa viljelystä.

Kestävä multa

Näin istutat puun tai pensaan Kasvumultaan

 1. Kaiva maahan kuoppa, joka on 40–80 senttimetriä syvä ja hiukan syvyyttä leveämpi juuripaakun koosta riippuen.
 2. Tyhjennä kuopan pohjalle 1–5 säkkiä Kekkilä Kasvumultaa ja sekoita siihen saman verran kasvupaikan alkuperäistä maa-ainesta. Jätä kuoppa hieman vajaaksi.
 3. Sovita tainta kuoppaan. Taimi tulee oikeaan syvyyteen, kun taimipaakun yläreuna jää hieman maanpintaa korkeammalle. Lisää tai poista multaa tarpeen mukaan.
 4. Poista taimiruukku ja asettele taimi kasvupaikalleen. Avaa kiertyneitä juuria varovaisesti ja lisää juuripaakun ympärille multaseosta niin, että taimi pysyy pystyssä.
 5. Tiivistä multaa juuripaakun sivuilta jalalla kevyesti painamalla.
 6. Kastele taimia alkuun säännöllisesti. Huomioi, että vettä tulee antaa kerralla runsaasti, että maa kastuisi koko juuriston alueelta.

 

Etsi