Hyppää sisältöön

Millaista ruokaa tarjoat kasveillesi?

Kasvit tarvitsevat valoa lämpöä ja vettä. Ja ruokaa. Lue lisää Kekkilän luomulannoitteista.

Monipuolisia ravinteita kasvuun

Jotta pienestä versosta varttuu puu, perenna tai punaherukka – tai lapsesta aikuinen – tarvitaan monipuolista ruokaa. Samoin kuin ihmisen kasvulle ovat välttämättömiä ruuan sisältämät vitamiinit ja hivenaineet, kasvikin tarvitsee kukoistaakseen ja satoa tuottaakseen monipuolista ruokaa eli lannoitteita.

Nykyihmisen ruokakomero on jääkaappi, kasvien puolestaan multa. Mikään ruokakomero ei täyty itsestään. Kun mullan sisältämät ravinteet kuluvat vähitellen loppuun, kasville on annettava lisää ruokaa – toisin sanoen juuri sille sopivaa lannoitetta.

Jos et ole koskaan ruokkinut kasvejasi, olisiko nyt aika kokeilla?

Lannoittaminen on turvallista sekä kasvien – syötävien tai koristeellisten – kukoistuksen ja hyvän sadon näkökulmasta välttämätöntä.

 

kekkilä-luonnonmukainen-lannoite

Kaikilla ravinteilla ja hivenaineilla on oma tehtävänsä. Esimerkiksi kaliumia kasvit käyttävät vesitalouden säätelyyn sekä kylmän- ja taudinkeston kasvattamiseen.

Kasvipohjaisten luomulannoitteiden suosio kasvaa

Kekkilällä on lähes sadan vuoden kokemus kasvien ruuasta eli lannoitteista. Lannoitevalikoimasta löytyy jokaiselle kotipuutarhurille ja kasville ravintokoostumukseltaan paras mahdollinen tuote.

Kekkilä vahvistaa luomulannoitevalikoimaansa entisestään kiertotalouden periaattein valmistetuilla lannoitteilla joista suuri osa sopii myös kasvissyöjän tai vegaanin puutarhaan, kasvihuoneeseen tai parvekkeelle.

Kasvien näkökulmasta kasvipohjaisissa lannoitteissa ravinteet ovat jo valmiiksi sopivassa suhteessa. Kestävän kehityksen ja kiertotalouden näkökulmasta ruokatuotannon kasviperäisillä, puhtailla jätteillä on kasvipohjaisissa lannoitteissa oiva kierrätyspolku, jonka avulla ravinteet saadaan ympäristöystävällisellä tavalla takaisin kasvien käyttöön. Eloperäinen aines myös ruokkii maan pieneliöstöä, ja huolehtii osaltaan maan kasvukunnosta.

  • Kiertotaloustuote – Raaka-aineet ovat huolella valikoituja ruokatuotannon sivutuotteita, joiden sisältämät ravinteet saadaan palaamaan maahan luonnollisella ja ympäristöystävällisellä tavalla
  • Kaikki Kekkilä Luonnonmukaiset lannoitteet on hyväksytty EU-alueella luonnonmukaiseen viljelyyn (EU 834/2007, 889/2008) ja listataan myös Eviran luomulistalle.
  • Uusi luontoa säästävä pakkaus 100 % kierrätysmuovista
  • Luomun edut: Hitaasti vapautuvat ravinteet antavat kasveille kasvuvoimaa pitkään ja parantavat samalla maan pieneliötoimintaa

 

Kekkilä puutarhalannoite lannoittaminen ohjeet

Puhtaan eloperäisen jätteen hyödyntäminen lannoitteissa tuo niiden sisältämät ravinteet ympäristöystävällisesti takaisin luontoon.

Kekkilän luomulannoitteet

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.