Hyppää sisältöön

Puukuitu

PUUKUITU on erilaisesta ylijäämäpuusta haketettua tai hierrettyä luonnollista kasvualustamateriaalia, joka tekee mullasta ilmavan ja juurten kehittymiselle ihanteellisen.

Puukuitu eli puumurske on ympäristöä säästävä, nopeasti uusiutuva kiertotalousraaka-aine parhaimmillaan. Se on kevyttä, joten tuotekin on kevyempi – tästä on käsittelyn ja logistiikan kannalta verratonta etua. Hierrettyä puuta on käytetty jo pitkään Keski-Euroopassa, ja nyt olemme ottaneet sen myös Kekkilän mullan raaka-aineeksi.

Puukuitu kasvualustassa

  • Lisää ilmavaa rakennetta, mikä tukee juurten kehittymistä
  • Keventää multaseosta, jolloin sitä on helpompi käsitellä ja kuljettaa
  • Puhdas, turvallinen ja luonnollinen kotimainen lähiraaka-aine

Kuitua käytetään yhtenä raaka-aineena uudessa, 100 % turpeettomassa Kekkilä Kasvumulta Kestävä+-mullassa, ja  tulevaisuudessa entistä ennemmän muissa Kekkilän pakatuissa kasvualustoissa.

Tietoa valmistuksesta

Valmistamme puutarhatuotteisiin käyttämämme puukuidun Kekkilän tehtaalla erilaisista ylijäämäpuueristä. Olemme investoineet Parkanon tehtaallemme varta vasten kehitettyyn biokuitulinjastoon. Se onkin kotimainen ympäristöä säästävä, nopeasti uusiutuva kiertotalousraaka-aine parhaimmillaan.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.