Hyppää sisältöön

Biohiili

Biohiili parantaa mullan ominaisuuksia. Kasvualustaan ei kuitenkaan sovi mikä tahansa laatu.

Biohiili parantaa maan rakennetta ja siten mikrobien elinmahdollisuuksia. Se luo maan pieneliöille hyvät olosuhteet ja tarjoaa niille ravintoa. Mikrobit eivät sinällään pysty hyödyntämään biohiiltä – vaan hiilen huokoisuuden ansiosta siihen imeytyviä eloperäisiä ravinteita.

Biohiili toimii mullan ”ravinnepankkina” ja estää ravinnehävikkiä.  Aktiivisuutensa vuoksi kasvualustabiohiilen pintaan kiinnittyy sen kokoon nähden paljon ravinnemolekyylejä. Vapautuessaan hitaasti kasvien käyttöön ne tasaavat mullan ravinnetaloutta ja vähentävät lisälannoittamisen tarvetta. Tämä parantaa kasvien kasvua, ja siten ilmakehän hiilidioksidin sitoutumista. Biohiileen on sitoutunut sen raaka-aineena käytetyn puun kasvaessa hiiltä – ja sen valmistusmenetelmä kuivatislaus sitoo hiilen pysyvään muotoon maaperässä.

Mullan valmistuksesssa huomioidaan biohiilen taipumus sitoa ravinteita reilulla peruslannoituksella ja kompostilla. Pakattujen multien valmistuksessa se sekoitetaan ravinteikkaaseen Viherkompostiin. Biohiili tasaa kasteluntarvetta etenkin ruukuissa, laatikoissa ja amppeleissa, sillä se varastoi vettä ja toimii kastelukiteen tavoin.

 

Multaan kelpaa vain paras laatu

Kekkilä käyttää tuotteissaan kotimaista puusta valmistettua, testattua ja tutkittua kasvualustoihin suunniteltua kotimaista biohiiltä. Se on luomutuotantoon hyväksyttyä EBC-sertifioitua kasviperäistä biohiiltä, joka on valmistettu PEFC-sertifioidusta kotimaisesta puusta. Sitä on lisätty luonnonmukaiseen Ruukkuviljelymultaan sekä luonnonmukaiseen Viherkompostimultaan.

  • Parantaa mullan vedenimeytymiskykyä ja vähentää sen kuivumisriskiä.
  • Tukee maan mikrobien toimintaa sekä varastoi ravinteita ja vapauttaa niitä vähitellen vähentäen lannoituksen tarvetta.
  • Biohiili ei maadu, ja se sitoo hiilen maaperään pysyvästi toimien hiilinieluna 1 kg hiiltä = 3.5 kg hiilidioksidia. CO2 negatiivinen.

Etsi