Hyppää sisältöön

Biohiili

Biohiili parantaa mullan ominaisuuksia. Se on kuivatislaamalla mistä tahansa eloperäisestä aineesta valmistettua hiiltä.

Biohiili parantaa maan rakennetta ja siten mikrobien elinmahdollisuuksia. Se luo maan pieneliöille hyvät olosuhteet ja tarjoaa niille ravintoa. Mikrobit eivät sinällään pysty hyödyntämään biohiiltä – vaan hiilen huokoisuuden ansiosta siihen imeytyviä eloperäisiä ravinteita.

Biohiili toimii mullan ”ravinnepankkina” ja estää ravinnehävikkiä. Se pystyy imemään kokonsa nähden paljon ravinteita. Vapauttaessaan niitä hitaasti kasvien käyttöön, se vähentää lannoittamisen tarvetta. Se parantaa kasvien kasvua, ja siten ilmakehän hiilidioksidin sitoutumista. Biohiileen on sitoutunut sen raaka-aineena käytetyn puun kasvaessa hiiltä – ja sen valmistusmenetelmä kuivatislaus sitoo hiilen pysyvään muotoon maaperässä.

Biohiili tasaa kasteluntarvetta etenkin ruukuissa, laatikoissa ja amppeleissa, sillä se varastoi vettä ja toimii kastelukiteen tavoin. Sitä on lisätty luonnonmukaiseen Kekkilä Ruukkuviljelymultaan sekä luonnonmukaiseen Viherkompostimultaan.

Kekkilä käyttää tuotteissaan kotimaista puusta valmistettua, testattua ja tutkittua kasvualustoihin suunniteltua kotimaista biohiiltä. Se on luomutuotantoon hyväksyttyä EBC-sertifioitua kasviperäistä biohiiltä, joka on valmistettu PEFC-sertifioidusta kotimaisesta puusta. Biohiili parantaa mullan vedenimeytymiskykyä ja vähentää sen kuivumisriskiä. Biohiili tukee maan mikrobien toimintaa sekä varastoi ravinteita ja vapauttaa niitä vähitellen vähentäen lannoituksen tarvetta. Biohiili ei maadu, ja se sitoo hiilen maaperään pysyvästi toimien hiilinieluna 1 kg hiiltä = 3.5 kg hiilidioksidia. CO2 negatiivinen.

 

Etsi