Hyppää sisältöön

Rajausreunan asentaminen

Rajausreunan avulla pihan eri osa-alueet, kuten katepinnat, nurmikko, istutusalueet ja kulkuväylät on helppo rajata. Maahan upotettava Rajausreuna tekee pihasta hetkessä siistin näköisen ja helppohoitoisen. Siisti ja viimeistelty piha on ilo silmälle!

Viisi vinkkiä Rajausreunan asentamiseen nurmikon ja katepinnan väliin

  1. Suunnittele. Nurmikon ja istutusalueen rajauksen voi muotoilla esim. puutarhaletkun avulla. Muodon voi hahmotella myös spraymaalilla.
  2. Valmistele. Uuteen kuohkeaan multaan Kekkilän Rajausreuna uppoaa ilman esivalmisteluja. Tiiviimpään maahan on hyvä tehdä ura joko lapiolla tai kanttausraudalla painamalla.
  3. Muotoile ja yhdistä. Rajausreuna koostuu neljästä metrin pituisesta palasta, jotka liitetään yhteen. Rajausreunaa voi muotoilla pyöreää muotoa vasten varovasti taivuttamalla.
  4. Asenna. Toisiinsa liitetyt ja kevyesti muotoillut palat naputellaan sopivaan syvyyteen kumivasaralla. Katepinnan ja nurmikon välissä reunan voi jättää pari kolme senttiä maanpinnan yläpuolelle, jolloin katemateriaali pysyy paikoillaan.
  5. Kevättarkistus. Talven jäljiltä roudan liikuttelemaa Rajausreunaa voi joutua hieman naputtelemaan takaisin paikoilleen. Myös nurmikon pinta nousee ja niinpä reunaa voi nostaa pihtien avulla tarpeen vaatiessa hieman ylemmäs.

 

Katso video Rajausreunan asentamisesta!

 

Etsi