Hyppää sisältöön

Uusi ilme koristekatteella

Puutarhan perennapenkit saavat viimeistellyn ilmeen, kun levität multapinnalle Koristekate-kerroksen. Se estää rikkaruohoja leviämästä ja pidättää myös vettä. Näin multa pysyy muhevana katteen alla ja kasvit voivat hyvin.

Helpot vinkit pihan siistimiseen

Monivuotiset rikkakasvit pääsevät helposti vallalle hyvässä mullassa. Niiden kasvua voi estää kitkemällä ja kattamalla maanpinta Kekkilä Koristekatteella.

  1.  Aluksi suurin osa rikkakasvien juurista kitketään ja perataan lapiolla ja pintaan lisätään uutta multaa. Halutessasi voit istuttaa pari uutta kasvia penkin ilmettä piristämään.
  2. Katteen alle tarvitaan vahvaa maankatekangasta. Kangas levitetään penkin viereen ja asentaminen aloitetaan toisesta päästä. Kasvien kohdalle leikataan poikittaisviiltoja tai aukkoja ristiviilloilla.
  3. Kangas asetellaan paikoilleen niin että maa peittyy, mutta kasvin juurelle jää tilaa uudelle kasvulle. Kangas ankkuroidaan paikoilleen kivillä tai puutikuilla.
  4. Kekkilä Koristekatetta levitetään kankaan päälle tasaisena kerroksena. On hyvä huomioida, että kasvien tyvelle katetta tulee vain ohuelti.

Etsi