Hyppää sisältöön

Kesäkukkien lannoittaminen

Kesäkukat elävät kiireistä elämää. Saman lyhyen kesäkauden aikana taimet istutetaan, kasvavat täyteen kokoonsa ja aloittavat kukinnan, tietysti mitä aiemmin, sen parempi.

Turvaa kasvu läpi kauden

Ennen kasvukauden loppua suvun jatkuvuus pitäisi turvata ja siementäkin pitäisi ehtiä tuottamaan. Tämä kaikki vaati voimia ja Kesäkukkaravinne takaa silloin sopusuhtaisen kasvun ja runsaan kukinnan.

Kesäkukille voi siis olla parhaiten avuksi lannoittamalla säännöllisesti kasvun eri vaiheissa. Niin alkuvaiheessa, intensiivisen kukinnan aikana kuin loppukautta kohti tarvitaan runsaasti ravinteita.

Kasvien kannalta on hyvä olla myös hiukan kiusana ja poistaa kuihtuneet kukat ennen kuin ne ehtivät muodostaa siemeniä. Jos vielä lannoittaakin, kesäkukat jatkavat kukintaansa niin kauan kuin säät sallivat.

Lannoitetaanko istuttamisen yhteydessä?

Kesäkukkamulta on valmiiksi alkulannoitettu. Siinä on myös pitkävaikutteista lannoitetta, joka turvaa peruskasvua, mutta lannoittamalla säännöllisesti saat paremman kasvun ja runsaamman kukinnan.

Kekkilä kesäkukkamulta kesäkukkien lannoitus

Miten lannoitan kesäkukkia?

Nestemäinen Kesäkukkaravinne annetaan veteen sekoitettuna 0,5dl/10litraa vettä joka kastelukerran yhteydessä tai 1dl/10litraa vettä joka toinen kastelukerta.

Mikäli kesäkukat kasvavat ruukussa tai laatikossa, lannoitus ja samalla kastelu tehdään niin että koko kasvualusta kastuu. Jos multa on päässyt kovin kuivaksi, se olisi hyvä kastella ensin pelkällä vedellä. Jos kesäkukat kasvavat kukkapenkissä, lannoitus tehdään melko lähelle kasvin tyveä, sillä ne eivät ehdi kehittää kovin laajaa juuristoa.

Kekkilä kesäkukkien lannoitus

Kekkilän Kesäkukkaravinne ja Kastelulannoite annostellaan kasteluveden mukana.

Etsi