Hyppää sisältöön
Perennat

Aitoukonhattu

(Äkta stormhatt)

Aconitum napellus

Aitoukonhattu Aconitum napellus

Aitoukonhattu on komea ja kestävä perinneperenna. Aitoukonhattu on vankkavartinen ja kasvaa 80–120 senttimetriä korkeaksi. Tummansiniset kypäränmuotoiset, pitkäperäiset kukinnot ovat pitkinä terttuina varsien latvoissa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

80-120 cm

Värit:

Sininen Lila Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Aitoukonhattu Aconitum napellus

Maamme vanhimpia puutarhakasveja. Vaatimaton ja helppohoitoinen kasvi perennaryhmien taustalle ja luonnonmukaiseen puutarhaan. Perenna kukkii runsaasti heinäkuusta syyskuuhun. Se leviää nopeasti ja kasvaa kookkaaksi, pystykasvuiseksi kasvustoksi.

Kasvin lehdet ovat tummanvihreitä, kiiltäviä, sormijakoisia, kapealiuskaisia ja tiheäkarvaisia. Versot ovat tummanruskeat. Se on erittäin talvenkestävä ja se säilyy kasvupaikallaan jopa vuosikausia. Koko kasvi on myrkyllinen, pienikin syöty määrä on kuolettava.

Viihtyy auringossa tai puolivarjossa, mutta myös varjoisemmassa kasvupaikassa. Se menestyy tuoreessa ja runsasravinteisessa puutarhamaassa. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Taimet istutetaan 50 cm välein.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Korkea kasvusto saattaa tarvita tuentaa.

Sitä kastellaan kuivina kausina, sillä se jää muuten kitukasvuiseksi. Varret leikataan kukinnon jälkeen. Kasvi lisätään jakamalla syksyllä tai varhain keväällä. Kasvia voi jakaa muutaman vuoden välein. Kasvia käsiteltäessä iho on hyvä suojata.

 

 

Kestävä leikkokukka
Hyvä kimalais- ja perhoskasvi

Etsi