Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Alokasia ’Black Velvet’

(Alokasia)

Alocasia reginula ’Black Velvet’

Juurakkovehkoihin kuuluva alokasia Alocasia reginula 'Black Velvet' omaa hyvin tummanvihreät ja samettiset lehdet. Lehdissä on hienona yksityiskohtana näkyvät vaaleat, miltei valkohopeaan vivahtavat lehtisuonit.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

15-30 cm

Värit:

Vihreät lehdet Moniväriset lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Alokasia ’Black Velvet’ on kaunis ja katseita keräävä juurakkovehka. Se on kotoisin Borneon trooppisista metsistä, jossa se kasvaa matalana aluskasvina.  Lehdet ovat nahkeat ja paksut, jopa vähän mehikasvimaiset, moniin muihin alokasioihin verrattuna.

Alokasia ’Black Velvet’ ei kestä juurillaan jatkuvaa seisovaa vettä, joten kasvualustan on oltava ilmava ja kuohkea, vettä läpäisevä, vaikka alokasiat rakastavat ja kasvavat sopivan kosteahkossa ilmanalassa. Se nauttiikin runsaasta ilmankosteudesta, mutta ei märästä kasvualustasta. Sopiva kasvualusta on aroid-kasveille tarkoitettu kasvualustasekoitus, johon laitetaan 2 osaa Viherkasvisoraa, 2 osaa Orkideamultaa ja 1 osa Viherkasvimultaa. Voit myös istuttaa kasvin Kukkamultaan. Muista tällöin salaojittaa reilulla kerroksella Kekkilän Ruukkusoraa.

Trooppisten metsien kasvina alokasia ’Black Velvet’ nauttii hajavalosta, jopa valoisasta kasvupaikasta, kunhan hoidossa huomioidaan tasainen, kohtalainen kastelu, mutta silti kasvualustan on hyvä kuivahtaa pinnalta kasteluiden välissä.

Kastele alokasiaa mieluummin usein ja vähän kuin runsaasti kerralla. Herkkäjuurisena kasvina alokasia voi suutahtaa, jos sen juuret ovat pitkään läpimärässä mullassa. Juurten täytyy saada tarpeeksi happea, muuten tämä hieman vaatelias kasvi voi ottaa itseensä. Kuivissa huoneolosuhteissa alokasia voi nauttia pienestä lisäilmankosteudesta, joten ilmankostutin, diffuuseri tai sumuttelu sisätiloissa on tämän alokasian mieleen.

Valitse alokasialle hajavalon kasvupaikka, jossa se ei saa suoraa paistetta, mutta valoa on kuitenkin tarjolla kohtuullisesti. Vältä vetoisaa kasvupaikkaa.

Lannoita kasvukaudella keväästä syksyyn miedolla ravinneliuoksella, esimerkiksi Kekkilä Viherkasviravinteella.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.