Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Amerikansulkahirssi

(Pärlhirs )

Pennisetum glaucum

Amerikansulkahirssi Pennisetum glaucum lehti Amerikansulkahirssin Pennisetum glaucum kukinto

Amerikansulkahirssi on kookas ja näyttävä yksivuotinen koristeheinä, joka sopii istutettavaksi isoihin ruukkuihin sekä kukkapenkkeihin. Komean, yli metrin korkuiseksi kasvavan heinän aluksi vihreät lehdet muuttuvat myöhemmin purppuranpunaisiksi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100 - 150 cm

Värit:

Tummanvioletti Vihreät lehdet Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Amerikansulkahirssi Pennisetum glaucum lehti Amerikansulkahirssin Pennisetum glaucum kukinto

Kasvia voi kasvattaa siemenistä. Se kylvetään sisälle huhtikuussa. Erikokoisia taimia on saatavilla keväästä lähtien puutarhamyymälöistä. Kasvi leveine, värikkäine lehtineen on koko kesän näyttävä kasvi istutuksissa.

Viihtyy ilmavassa ja ravinteikkaassa mullassa. Sopiva multa on Kekkilä Kesäkukkamulta. Taimet istutetaan 20-30cm välein.

Kasvi viihtyy suojaisessa, tuulettomassa kasvupaikassa. Se kestää hyvin sadetta. Se on hallanarka, joten se istutetaan ulos vasta kesäkuussa. Kasvi viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla.

Kookas kasvi kuluttaa paljon vettä, joten sitä kastellaan säännöllisesti. Kekkilä Kesäkukkamulta sisältää vettä varastoivia kastelukiteitä, jotka tasaavaat kasteluntarvetta. Kasvia lannoitetaan säännöllisesti Kekkilä Kesäkukkaravinteella.

Amerikansulkahirssi sopii hienosti sävyiltään syysistutuksiin.

Etsi