Hyppää sisältöön
Yrtit ja vihannekset

Basilika ’Magic Blue’

(Basilika ’Magic Blue’)

Ocimum basilicum

Basilika 'Magic Blue' Ocimum basilica kukinto Basilika 'Magic Blue' Ocimum basilicum

Basilika ’Magic Blue’ on voimakkaasti tuoksuva yrtti, jolla on kauniit violettiin taittuvat lehdet. Vaalean lilat kukinnot kauniin väristen lehtien rinnalla tekevät tästä yrtistä myös näyttävän koristekasvin kesäkukkaistutuksiin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

60 cm

Värit:

Lila Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Basilika 'Magic Blue' Ocimum basilica kukinto Basilika 'Magic Blue' Ocimum basilicum

Basilika’Magic Blue’ kasvaa erittäin kookkaaksi, 60 cm korkeaksi ja 30-40 cm leveäksi. Muodon suomenkielinen nimi on vakiintumaton, mutta sitä kutsutaan mm. sinibasilikaksi ja jemeninbasilikaksi. Lehtien maku on maustebasilikaa voimakkaampi, silti siitä löytyy tuttu maku ja yrtti sopii käytettäväksi pestoihin, mausteisiin kastikkeisiin ja salaatteihin tuoreeltaan.

Basilika’Magic Blue’ sijoitetaan aurinkoiselle, lämpimälle kasvupaikalle. ’Magic Blue’-lajike ei ole niin kylmänarka kuin muut basilikat, joten sen voi istuttaa ruukkuihin koristekasviksi kesäkukkien kanssa samaan aikaan.

Basilika viihtyy ravinteikkaassa multamaassa. Ruukkuistutuksissa voidaan käyttää Kekkilä luonnonmukaista Yrttimultaa tai Kekkilä Kesäkukkamultaa. Istutusväli rehevällä lajikkeella on 25-30 cm.

Basilikan kasvualusta pidetään tasaisen kosteana, mutta ei jatkuvasti märkänä. Kasteluveden mukana basilikaa lannoitetaan Kekkilä Kesäkukkaravinteella tai Kekkilä Kasviravinteella.

Basilikaa sadonkorjataan versonkärkiä ja lehtiä leikkaamalla jatkuvasti tarpeen mukaan. Latvomisen myötä kasvusto tuuhistuu ja satoa voi korjata koko kasvukauden. Basilikan kukinta heikentää lehtisadon määrää ja kitkeröittää makua. Ahkera latvonta ja kukkanuppujen poisto estää tämän. ’Magic Blue’ -lajiketta kannattaa koristeellisuuden vuoksi kokeilla myös kukitettuna kesäkukkana.

Lehtiä voi säilöä pakastamalla. Kuivatessa basilikan aromit haihtuvat melko nopeasti.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.