Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Enkelipelargoni

(Änglapelargon)

Pelargonium 'Angeleyes'

Enkelipelargoni Pelargonium 'Angeleyes', lila enkelipelargoni_pelargonium-angeleyes_kekkila, vaaleanpunainen

Kasvin kukat ovat yksinkertaisia ja pienehköjä, mutta runsaslukuisia. Ne muistuttavat orvokin kukkia. Kasvin lehdet ovat pienehköt ja poimulaitaiset, usein sitruunantuoksuiset. Kasvi kukkii touko-elokuussa.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

25-35 cm

Värit:

Oranssi Ruusunpunainen Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Enkelipelargoni Pelargonium 'Angeleyes', lila enkelipelargoni_pelargonium-angeleyes_kekkila, vaaleanpunainen

Kasvi on helppohoitoinen, monivuotinen kasvi. Sekä lehdet että kukat ovat pienempiä kuin tavallisella pelargonialla. Kasvi kasvaa luontaisesti tiheän pensasmaisesti, joten sitä ei tarvitse latvoa.

Kukkien värit vaihtelevat violettina, vaaleanpunaisina, aniliininpunaisina, valkoisina sekä näiden sekoituksena. Kasvin korkeus on 20-50cm. Kasvia voi lisätä helposti pistokkaista. Sen voi myös talvettaa huonekasvimaisena sisätiloissa.

Kasvit ovat erittäin säänkestäviä, kunhan vesi ei pääse seisomaan juuristoalueella. Sopiva kasvualusta on Kekkilä Pelargonimulta tai Kekkilä Kesäkukkamulta.  Se tarvitsee kukkiakseen runsaasti valoa. Istutusväli on 20-30 cm.

Se kestää melko hyvin satunnaista kuivuutta, mutta paras kasvu saadaan hyvin kasteltuna ja lannoitettuna Kekkilä Kesäkukkaravinteella. Vaikka kukat kestävät sadetta varsin hyvin, on se kauneimmillaan katoksen alla tai muuten sateelta suojattuna. Kuivat kukinnot poistetaan kukkavarsineen tyvestä asti sormin naksauttamalla.

Etsi