Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Flamingokukka

Anthurium clarinervium

Flamingonkukka Flamingokukka

Anthurium clarinervium on tyylikäs ja katseita kääntävä flamingokukkiin kuuluva viherkasvi. Tämä harvinaisuus omaa sydämen muotoiset, tummanvihreät lehdet, joita koristaa vaaleiden lehtijuonien verkotus.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

40-70 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Flamingonkukka Flamingokukka

Flamingokukka on peräisin eteläisen Meksikon alueelta, jossa se kasvaa trooppisissa metsissä nauttien hajavalosta, ilmankosteudesta ja tasaisesta kosteudesta. Se tuo kodin viherkasvijoukkoon myös trooppisen tuulahduksen ja piristyksen, jota moni viherkasviharrastaja haaveilee.

Anthurium clarinervium ei ole kaikkein helpoimmasta päästä, kun ajatellaan huonekasvien hoitoa, mutta sen kanssa selviää helpostikin, kunhan vain kiinnittää muutamiin perusasioihin huomiota ja hoitaa kasvia säännöllisesti.

Istuta Anthurium clarinervium viherkasvisoraan tai vehkakasveille tyypilliseen karkeahkoon sekoitukseen (aroid-mix), johon voi käyttää Kekkilän Viherkasvisoraa, Viherkasvimultaa ja Orkideamultaa. Kasvualustan on hyvä olla kosteutta sitova, mutta ilmava. Valitse kasvupaikaksi valoisa hajavalon paikka, esimerkiksi itäikkunan aamupäivän valosta tai länsi-ikkunan iltavalosta. Eteläikkunan runsaassa valossa valo helposti kuivattaa kasvia ja voi aiheuttaa tummanvihreisiin lehtiin vioituksia.

Anthurium clarinervium rakastaa korkeaa ilmankosteutta ja tasaisen kosteaa kasvualustaa. Trooppinen kasvi rakastaa lämpöä eikä pidä vedosta, joten kasvata +20 – + 25 asteen lämmössä.

Säännöllinen kastelu pitää mullan kosteana. Kasvualusta ei saa kuitenkaan olla koko ajan märkänä. Kastele kasvukaudella keväästä syksyyn maltillisesti kerrallaan ja noin 1-2 krt viikossa. Kannattaa aina ennen kastelua tarkistaa kastelun tarve kokeilemalla ruukun pintamultaa. Pintamullan tulee aina kevyesti kuivahtaa kasteluiden välissä. Mullan on siis hyvä olla kosteahkona koko kasvukauden ajan. Talvella kasteluväliä voi harventaa ja antaa mullan kuivahtaa reilummin.

Lannoita kasvukaudella miedolla kasteluveteen sekoitettavalla kastelulannoitteella kuten Kekkilä Viherkasviravinteella viikon tai kahden välein. Vähennä lannoitus talveksi. Jos annat talvella lisävaloa, voit lannoittaa miedolla liuoksella läpi talven. Kekkilä luonnonmukaista Merileväuutetta voi antaa ympäri vuoden.

Anthurium clarinervium ei kaipaa jokakeväistä mullan vaihtoa, vaan kasvin voi ruukuttaa uudelleen, kun juuret työntyvät ruukun reiästä ulos tai multa ruukussa tuntuu tiiviiltä ja juurten täyttämältä. Yleensä ruukutustarve on noin 2-3 vuoden välein.

Etsi