Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Hämähäkkikukka

(Paradisblomster)

Cleome hassleriana

Hämähäkkikukka Cleome hassleriana

Hämähäkkikukka on 60-80cm korkea yksivuotinen kesäkukka. Vahvavartisen kasvin lehdet ja kukat ovat sirot. Kasvin kukalla on erikoiset ja tuoksuvat, valkoiset tai vaaleanpunaiset kukinnot.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

80 - 150 cm

Värit:

Ruusunpunainen Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hämähäkkikukka Cleome hassleriana

Kasvi on pystykasvuinen ryhmäkasvi. Tuuhea kukinto on haarattomassa varressa. Kukintojen värit voivat olla valkoisia, vaaleanpunaisia, punaisia tai liloja. Kukissa on pitkät heteet. Lehdet ovat tummanvihreät seitsensormiset ja karvapintaiset.

Kasvi sopii hyvin ruukkuihin keskuskukaksi sekä kukkapenkkiin. Sen tyven lehdistö on usein harvaa, joten se on parhaimmillaan sekaistutuksissa.

Kasvi viihtyy parhaiten aurinkoisella ja tuulensuojaisella paikalla. Se kestää myös kohtuullisesti paahdetta. Viihtyy runsasmultaisessa ja ravinteikkaassa maassa. Sopiva multa ruukkuihin on Kekkilä Kesäkukkamulta ja kukkapenkissä Kekkilä Puutarhamulta. Hämähäkkikukan istutusväli on 30-40 cm.

Se tarvitsee runsaan kastelun ja säännöllisen lannoituksen Kekkilä Kesäkukkaravinteella. Kukkineet kukat on hyvä poistaa. Tarvittaessa voidaan tukea.

Kasvin siemenet kylvetään maalis-huhtikuussa kosteaan Kylvömultaan. Kylvös pidetään lämpimässä, noin 25ºC asteessa. Kouli kasvaneet taimet 1/ruukku Kekkilä Kylvö- ja taimimultaan. Kasvata valoisassa ja viileässä paikassa, lannoita miedolla Kekkilä Kesäkukkaravinne-liuoksella. Istuta ulos yöpakkasten mentyä.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.